Iohannis consideră „perfect legitim” protestul faţă de defrişările ilegale: „Problema va fi discutată în CSAT”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis, pus pe gânduri de protestele din ţară. Foto: Adevărul LIVE
Klaus Iohannis, pus pe gânduri de protestele din ţară. Foto: Adevărul LIVE

Încolţit de PSD că ar fi respins Codului Silvic pentru a apăra companii interesate de lemnul pe care îl cumpără din România, preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat rapid după ce câteva mii de oameni s-au strâns sâmbătă în mai multe oraşe din ţară să protestede faţă de defrişările ilegale.

„Cred că protestul de astăzi împotriva despăduririlor abuzive este unul perfect legitim”, s-a raliat preşedintele poziţiei celor ieşiţi în stradă în Bucureşti, la Cluj-Napoca, la Iaşi, la Alba Iulia şi la Ploieşti, printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

Ca răspuns la atacurile PSD din ultimele zile, asumate inclusiv de premierul Victor Ponta, Iohannis a anunţat că a hotărât ca „această gravă problemă a defrişărilor ilegale să fie pusă pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a CSAT”. „Sunt convins că vom reuşi nu doar să stopăm fenomenul, dar şi că instituţiile statului îi vor identifica şi trage la răspundere pe cei vinovaţi”, a pus astfel preşedintele Guvernul în situaţia de a-şi asuma, alături de el, criticile venite din partea protestatarilor.

Trimis la reexaminare de preşedinte cu reproşul că ar încălca norme europene prin noile limitări pe care le prevede, Codul Silvic este pe cale să se întoarcă săptămâna viitoare la Cotroceni în aceeaşi formă în care a fost retrimis Parlamentului. PSD a anunţat, prin vocea premierului, că va "lupta" pentru ca legea să rămână nemodificată şi a acuzat, prin purtătorul de cuvânt al partidului, Gabriela Podaşcă, susţinut şi de ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, că Iohannis nu ar fi de partea românilor întrucât l-a respins.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite