Gheorghe Pogea - biografie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Pogea a condus combinatul "Siderurgica" Hunedoara timp de cinci ani. Apoi a devenit manager al Marmosim Simeria - deţinută de Videanu -, ocupând acest post până în 2005, când devine vicepremier. În 2006 se retrage din Guvern şi revine la firmele lui Adriean Videanu.

Gheorghe Pogea, nominalizat, joi, pentru portofoliul Finanţelor, s-a născut în 21 decembrie 1955.

El a urmat studiile Facultăţii de Metalurgie din cadrul Institutului Politehnic Bucureşti, fiind apoi repartizat la Combinatul Siderurgic Hunedoara.

După 1997, Gheorghe Pogea este numit manager al combinatului "Siderurgica" Hunedoara. Subalternii săi spun că Pogea era un om intransigent, care încerca să controleze absolut totul.

În timpul mandatului lui Pogea a început restructurarea de personal de la combinatul "Siderurgica", închizându-se mai multe capacităţi de producţie, mai ales fostul flux primar, care cuprindea furnale şi oţelării. Câteva mii de oameni au părăsit atunci firma, la cerere, obţinând salariile compensatorii.

În octombrie 2000, Gheorghe Pogea se înscrie în Partidul Democrat, iar la alegerile generale din acelaşi an candidează pentru un post de senator şi ratează intrarea în Parlament, lipsindu-i câteva sute de voturi.

Pogea este ales apoi preşedinte al Organizaţiei Municipale Hunedoara a PD, după care câştigă aceeaşi funcţie, dar la nivel de judeţ.

În februarie 2001, este înlocuit din funcţia de manager general al combinatului "Siderurgica" Hunedoara, dar ajunge la firma lui Adriean Videanu, la "Marmosim" Simeria, unde devine manager, funcţie pe care şi-o păstrează până în vara lui 2005, când devine vicepremier. Este retras din Guvern în 2006, refuză apoi funcţia de city manager al Capitalei şi revine la firmele lui Adriean Videanu, pe care le conduce şi în prezent.

În decembrie 2003, la Hunedoara, PD şi PNL semnează primul parteneriat, care va duce la crearea Alianţei D.A. Pogea a fost timp de câteva luni consilier judeţean. El a fost totodată şi coautor al programului de guvernare al Alianţei D.A.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite