Geoană, despre plângerea împotriva lui Băsescu:O reacţie naturală. Suntem solidari cu doamna Firea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană
Mircea Geoană

Senatorul PSD Mircea Geoană consideră decizia PSD de a depune o plângere penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu ca fiind o reacţie absolut naturală la un atac nepermis din partea şefului statului.

„Cine seamănă vrajbă, culege furtună. Este o reacţie absolut naturală, la un atac de nepermis din partea şefului statului, la adresa unui politician şi a unei femei. În mod firesc, răspunsul este pe măsură. (…)Suntem cu toţii solidari cu doamna Firea “, a comentat Mircea Geoană.

Victor Ponta a anunţat luni, la Parlament, că, în urma declaraţiilor şefului statului la adresa senatoarei Gabriela Firea, va fi depusă, marţi, o plângere penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu, pe care o doreşte semnată de cât mai mulţi parlamentari, inclusiv din opoziţie.

El a spus că este vorba despre „un atac mafiot“ al lui Traian Băsescu la adresa unui senator. „Am discutat cu toţii din punct de vedere politic şi legal consecinţele atacului pe care nu mă feresc să-l numesc un atac mafiot efectuat aseară de către Traian Băsescu împotriva colegei noastre, domna senator Firea. Am decis ca toţi parlamentarii, nu doar din coaliţia de guvernare, dar dacă sunt şi liberali, de la PPDD, sau de la PDL, care vor dori, până mâine (marţi - n.r.) avem o plângere penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu pentru două infracţiuni: infracţiunea de ameninţare şi infracţiunea de şantaj", a declarat premierul Victor Ponta după şedinţa liderilor coaliţiei guvernamentale.

Firea precizează, într-o postare pe Facebook, că preşedintele Traian Băsescu i-a transmis, duminică seară, într-o emisiune televizată, "un mesaj fără niciun echivoc" legat de activitatea ei în Comisia Călăraşi.
„Aştept cu interes reacţiile instituţiilor statului şi ale ambasadelor statelor democratice faţă de acest act flagrant de intimidare a unui senator al României!“, a afirmat Gabriela Firea, luni, pe Facebook.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite