UPDATE Întâlnirea de la Cotroceni s-a încheiat. Udrea: Preşedintele îmi va oferi sprijinul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea Foto: David Muntean
Elena Udrea Foto: David Muntean

Liderul PMP, Elena Udrea, s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu, la Palatul Cotroceni, pentru a discuta despre candidatura sa la alegerile prezidenţiale. Şefa PMP spune că a fost o întâlnire pozitivă, în care i-a rezentat şefului statului oferta canddiatului Elena Udrea.

UPDATE Întrebată dacă Traian Băsescu rămane un posibil candidat pentru funcţia de prim-ministru, Udrea a răspuns: "Nu am luat în calcul această variantă. Puţin probabil ca majoritatea parlamentară să nu dorească să impună un premier din rândul acestei majorităţi".

UPDATE Întâlnirea de la Cotroceni s-a încheiat după mai bine de două ore.Întâlnirea pe care am avut-o astăzi cu Preşedintele la Palatul Cotroceni a fost extrem de pozitivă, pentru că am putut să-i prezint o parte a proiectului meu pentru România. L-am asigurat de determinarea mea de a continua drumul şi reformele începute de domnia sa. Sunt convinsă că am reuşit să-l conving pe şeful statului că reprezint cea mai bună opţiune de continuitate în fruntea statului român şi, ca atare, îmi va oferi tot sprijinul său. Voi câştiga alegerile prezidenţiale din 16 noiembrie şi voi fi viitorul şef al statului. Voi fi un Preşedinte – luptător şi implicat, aşa cum am fost în toţi cei 10 ani de când fac politică, şi voi mişca lucrurile în această ţară în direcţia bună. Vom construi împreună cu oamenii "România frumoasă" în care să fie toţi fericiţi că trăiesc.“, a spus Udrea, după întâlnirea cu preşedintele.

UPDATE Cristian Petrescu, secretar geneal al PMP, citat de B1 TV. : „Am fost şi eu la întâlnirea de la Cotroceni. Am plecat mai devreme pentru că trebuia să ajung aici. În prima parte, am discutat despre programul doamnei Udrea, despre oferta cu care se va prezenta în faţa electoratului. Dacă nu avea de gând să o susţină, cred că nu mai aveam de ce să mergem la Cotroceni“.

UPDATE 16.05: Elena Udrea a ajuns la Palatul Cotroceni pentru a discuta cu preşedintele Traian Băsescu. Liderul PMP îi cere şefului statului să o susţină în drumul său către Cotroceni.

Colegiul Naţional al PMP s-a reunit ieri la Palatului Parlamentului pentru a o vota pe Elena Udrea candidatul partidului la Preşedinţie. Fiind singurul candidat înscris în cursa internă a partidului după renunţarea lui Cristian Diaconescu,  Elena Udrea a aşteptat fără emoţii rezultatul votului intern. „Sunt cel mai potrivit candidat. Prezenţa mea va mobiliza partidul în jurul meu. Ştiu că este un moment greu în politică, dar am încredere că vom reuşi şi vom câştiga Preşedinţia României. Şeful de campanie va fi Eugen Tomac“, a spus Udrea.

Singurul care a votat împotriva candidaturii Elenei Udrea a fost vicepreşedintele PMP, europarlamentarul Cristian Preda, care a şi cerut demiterea sa din funcţia de preşedinte al partidului, propunere care a fost respinsă de Colegiu Naţional. Pentru ca PMP să intre în linie dreaptă pentru pregătirea competiţiei electorale, Elena Udrea mai are nevoie doar de aprobarea publică a preşedintelui Traian Băsescu, care deocamdată nu a avut nicio reacţie vizavi de această răsturnare de situaţie din PMP.

Boc, de partea lui Udrea

Udrea spune că se aşteaptă ca preşedintele Traian Băsescu să o susţină în această bătălie electorală chiar dacă şeful statului a semnat, iniţial, pentru candidatura lui Cristian Diaconescu. „Orice cetăţean poate semna pentru mai mulţi candidaţi. A rămas astăzi că vom purta o discuţie cu preşedintele României, este cel căruia noi dorim să-i convingem electoratul să vină să voteze alături de noi. Noi suntem cei care afirmăm că dorim să ducem mai departe reformele începute de Traian Băsescu. Evident că vom vorbi cu preşedintele şi că îi voi cere să mă susţină în această competiţie grea“, a mai precizat Udrea.

Deocamdată, Udrea a reuşit să-l atragă de partea sa pe fostul premier Emil Boc, membru al Fundaţiei Mişcarea Populară, condusă chiar de Cristian Diaconescu. „O voi susţine pe Elena Udrea la alegerile prezidenţiale, pentru că este un adversar redutabil, bătăios şi dur la adresa PSD-ului şi a lui Victor Ponta. Elena Udrea a fost unul dintre cei mai performanţi miniştri pe care i-am avut în Guvern şi care a demonstrat eficienţă şi pragmatism“, a arătat Boc.

[<a href="//storify.com/Alinavasile123/elena-udrea-candideaz-la-pre-edin-ie" target="_blank">View the story "Elena Udrea candidează la Preşedinţie " on Storify</a>]

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite