Liviu Dragnea: „Nu eu am organizat alegerile la LPF, nu eu am votat, dar era nevoie de o schimbare“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vicepremeirul Liviu Dragnea FOTO Arhiva Adevărul
Vicepremeirul Liviu Dragnea FOTO Arhiva Adevărul

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, în cadrul emisiunii „După 20 de ani“ că este bucuros că Gino Iorgulescu este noul preşedinte LPF, pentru că era nevoie de o schimbare, însă a precizat că nu el a organizat alegerile şi că nu el a votat.

„Şi eu şi premierul suntem foarte buni prieteni cu Gino Iorgulescu şi l-am încurajat să meargă până la capăt şi să candideze pentru a doua oară. În acea zi am stat până seara târziu la Guvern şi eu şi premierul cu fiecare ministru pentru buget şi am fost la mine acasă, unde am un apartament închiriat, foarte aproape de acel minihotel, care nu cred că e al lui Dorin Cocoş, că am înteţeles că aşa a ieşit în presă“, a afirmat Dragnea referitor la numirea lui Gino Iorgulescu la LPF.

Vicepremierul Liviu Dragnea a ţinut să prezinte firul întâmplărilor care îi au în prim-plan pe el şi pe premierul Victor Ponta. „Şi am fost să mâncăm la acel hotel - eu stau singur în Bucureşti, el mi se pare că Daciana era plecată, am fost amândoi să mâncăm. În acel hotel era şi Gino şi sigur că a aflat şi am urcat sus şi am băut o apă şi o cafea şi, sigur, am vorbit cu el. Dar nu noi, nu eu am organizat alegerile. Nu înseamnă că nu ştiu să le organizez, dar nu le-am organizat eu. Nu eu am votat, nu Victor a votat“, a povestit Dragnea.

Ministrul nu a ezitat să spună însă că era nevoie de o schimbare în fotbal. „Dar vă spun cu sinceritate: eu-s foarte bucuros că Gino Iorgulescu a ajuns preşedintele Ligii. Eu simţeam nevoia, neavând ceva concret de acuzat la adresa lui Mitică Dragomir, dar totuşi 17 ani de zile e mult. Eu am fost preşedinte de Consiliu 12 ani. Vă spun, deja al patrulea mandat la mine mă făcea să merg în gol, nu mai pot să livrez după atâţia ani de zile. Era nevoie de o altă abordare în fotbalul românesc“, a mai spus Dragnea.

Gino Iorgulescu a devenit preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, după ce a fost votat de 11 oameni din 18 posibili drept cel mai potrivit în a prelua „frâiele“ insituţiei.

Joi a fost o zi plină de surprize pentru fotbalul românesc, în cadrul căruia s-a produs o schimbare majoră: după 17 ani, Dumitru Dragomir a fost înlăturat de la preşedinţia Ligii Profesioniste de Fotbal, în locul său fiind acum Gino Iorgulescu.

Premierul Victor Ponta a comentat joi, înaintea începerii şedinţei de guvern, încetarea din fruntea Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a lui Mitică Dragomir. „Deci, a căzut Mitică, cred că pică şi...“, a spus zâmbind Ponta.

Pe aceeaşi temă:

Gino Iorgulescu este noul preşedinte LPF! Primele reacţii ale noului conducător

Primele declaraţii date de Dumitru Dragomir după ce a fost detronat de la şefia LPF

Ponta, după alegerea preşedintelui LPF: Deci, a căzut Mitică, cred că pică şi...

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite