Cum explică Liviu Dragnea vizita în Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea şi Benjamin Netanyahu. FOTO Camera Deputaţilor
Liviu Dragnea şi Benjamin Netanyahu. FOTO Camera Deputaţilor

Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea explică într-un raport publicat astăzi detaliile vizitei pe care a făcut-o pe 25 şi 26 aprilie în Israel, vizită care a fost aspru criticată de preşedintele statului.

În raport se arată că Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, i-a informat pe preşedintele şi pe premierul Israelului despre demersurile făcute pentru mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, şi anume memorandumul adoptat în şedinţă de Guvern cu privire la propunerea de lansare a procesului de relocare a misiunii diplomatice.

„Cu această ocazie, în cadrul discuţiei au fost menţionate demersurile pe care guvernul român le-a iniţiat, prin adoptarea unui memorandum, în şedinţa de Guvern, cu privire la propunerea de lansare a procesului de relocare a Ambasadei României la Ierusalim. De asemenea, s-a amintit că partea română a comunicat deja partenerilor existenţa unor consultări în curs pe această temă, atât la nivel parlamentar, cât şi cu alţi actori implicaţi, Memorandumul urmând ordinea instituţională“, se arată în raportul publicat azi de Camera Deputaţilor.

„În linia susţinerii Parteneriatului Strategic cu Statele Unite, decizia mutării Ambasadei României la Ierusalim este o decizie cu valenţe strategice evidente, motiv pentru care aceasta a fost anunţată public, fiind susţinută de coaliţia de guvernare PSD-ALDE“, precizează acelaşi document. 

   

Liviu Dragnea i-a mai spus lui Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, că despre acest memorandum s-a discutat în România cu toţi decidenţii. Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, a transmis României, după întâlnirea cu Liviu Dragnea, că speră ca aceasta să fie prima ţară europeană care îşi va muta ambasada la Ierusalim.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite