Cristian Preda: „Băsescu aşteaptă şi el a treia variantă la şefia PDL. Boc, unul din puţinii de succes“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Preda este de acord cu Traian Băsescu FOTO: Adevărul
Cristian Preda este de acord cu Traian Băsescu FOTO: Adevărul

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, joi,  că declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu arată că şi acesta aşteaptă "o a treia variantă" de candidatură la şefia partidului, eurodeputatul apreciind că Emil Boc "e unul dintre puţinii oameni de succes ai PDL din ultimul an"

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, joi, cine ar fi cel mai potrivit lider al PDL dintre Elena Udrea şi Vasile Blaga, răspunzând că primarul Clujului, Emil Boc.

În legătură cu această declaraţie a şefului statului, Cristian Preda a declarat: "Înseamnă că aşteaptă, cum aştept şi eu, o a treia variantă. Cred că e bine să existe şi o altă formulă şi sper să nu întârzie să apară".

Întrebat dacă o astfel de variantă ar fi Emil Boc, Preda a răspuns: "Emil Boc e unul dintre puţinii oameni de succes ai PDL din ultimul an, pentru că, dacă au fost unii colegi care au dat vina pe Emil Boc pentru pierderea alegerilor, el însuşi a infirmat această teorie, câştigând alegerile".

Cristian Preda a apreciat că Emil Boc poate fi parte a unui proiect politic de modernizare a PDL.

Întrebat dacă ar susţine o eventuală candidatură a lui Boc la şefia PDL la Convenţia Naţională din martie, Preda a spus că el are răbdare, pentru că nu vrea să se pronunţe înainte de a fi definite candidaturile.

În ceea ce priveşte declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu, potrivit cărora PDL nu are un lider care să îl tracteze şi nici prezidenţiabil, europarlamentarul PDL a apreciat că şeful statului vrea să spună că, în acest moment, "e mai bună o echipă decât o persoană", iar în privinţa candidatului la Preşedinţie este o constatare strict factuală, nefiind cineva care să fi afirmat clar intenţia de a candida şi neexistând nici reguli pentru competiţia internă în acest sens.

"Ceea ce cred că vrea să spună este că în acest moment e mai bună o echipă decât o persoană şi că trebuie să ne gândim la o sinteză . Şi cred că este nevoie de reunirea diverselor resurse de care dispune PDL în acest moment", a afirmat Preda.

El s-a pronunţat în favoarea realizării unei alianţe între câştigătorii alegerilor locale din 2012, câştigătorii alegerilor europarlamentare, care sunt ultimele alegeri câştigate de PDL şi cei care sunt văzuţi în public, nu doar în partid, drept "reformişti".

Întrebat dacă Traian Băsescu ar trebui invitat la Convenţia PDL, Cristian Preda a răspuns: "Da, e binevenit, bineînţeles".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite