Cristian Popescu Piedone şi-a depus candidatura pentru Primăria Sectorului 4. Fostul edil îi ironizează pe cei care au ieşit în stradă după Colectiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Popescu Piedone. FOTO Arhivă Adevărul
Cristian Popescu Piedone. FOTO Arhivă Adevărul

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a anunţat, miercuri, că şi-a depus candidatura ca independent pentru un nou mandat de edil al acestui sector. Popescu Piedone a precizat că pentru alegerea noului primar nu e nevoie ca electoratul „să iasă în stradă“, aşa cum s-a întâmplat după incendiul de la Colectiv când oamenii au ieşit în stradă să protesteze, ci doar să meargă la vot.

Piedone a venit însoţit de cei doi copii ai săi şi a depus dublul semnăturilor necesare pentru înscrierea candidaturii - 5076 semnături. 

„Astăzi am facut un pas care nu mi-a fost uşor: mi-am depus candidatura pentru Primaria Sectorului 4. Singurii care au fost prezenţi alături de mine au fost copiii mei: Ana şi Vlad, pentru că familia mi-a oferit sprijinul de care aveam nevoie şi mi-a dat curajul de a merge mai departe. Am trecut printr-o perioaăa tulbure, care poate că nu s-a terminat. Ca un bun crestin ortodox, ii sunt recunoscator lui Dumnezeu ca in toata aceasta perioada am întâlnit pe stradă, în parc, în magazine, oameni care mi-au amintit ce reprezint pentru ei. Vă sunt recunoscător vouă pentru că, atunci când ne-am întalnit, ori în mesajele pe care mi le-aţi trimis chiar aici, pe Facebook, mi-aţi spus ca ma apreciaţi pentru ce am facut în sectorul nostru. Dar mi-aţi spus şi ceva care m-a durut: m-aţi intrebat de ce nu mai fac nimic pentru voi, de ce v-am parasit?“, a scris Piedone pe Facebook.

Fostul edil al Sectorului 4 a amintit în mesajul său şi de problemele pe care le are cu Justiţia în urma anchetei pornite după incendiul de la Clubul Colectiv.  „Aştept ca justiţia să îşi spună cuvântul. Am încredere în justiţie. Să o lăsam să îşi facă treaba. Dreptatea se dezbate în faţa judecătorilor, nu în stradă sau la televizor (...) Până la urmă, este dreptul constituţional al oricărui cetăţean de a candida. Şi este dreptul vostru, al locuitorilor Sectorului 4, de a alege. Nu este nevoie să iesiţi în stradă pentru a decide cine merită să fie primar. Este suficient să votaţi“, a adăugat Popescu Piedone.

Mesaj Popescu Piedone

În 4 noiembrie 2015, Cristian Popescu Piedone a demisionat din funcţia de primar al Sectorului 4, după ce mii de oameni i-au cerut în stradă să plece, în urma tragediei din Clubul Colectiv. Piedone a spus atunci că îşi asumă vina morală pentru tragedia din clubul Colectiv, iar pentru vina legală lasă Justiţia să se pronunţe.

În 7 noiembrie 2015, Piedone şi două angajate ale primăriei au fost arestaţi, de Tribunalul Bucureşti, şi puşi în libertate 4 zile mai târziu, de Curtea de Apel Bucureşti. Procurorii DNA i-au pus sub urmărire pe Cristian Popescu Piedone, Aurelia Iofciu şi Luminiţa Larisa Ganea, funcţionare în Primăria Sectorului 4, pentru emiterea autorizaţiei pentru Clubul Colectiv fără avizul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) privind securitatea la incendiu. În acelaşi dosar, anchetatorii au extins urmărirea penală faţă de Piedone, pentru noi fapte de abuz în serviciu şi fals intelectual, respectiv pentru că a mai autorizat o firmă cu încălcarea legilor privind apărarea împotriva incendiilor.

La 30 noiembrie Popescu Piedone anunţa printr-un mesaj publicat pe contul de Facebook faptul că se va retrage din politică. „Aici se încheie carieră mea politică. Mă retrag! Dar mă rog însă să vină în fotoliul de primar cineva care să continue ce nu am apucat eu să termin. Am să fiu însă deschis să dau un sfat oricui mi-l va cere“, susţinea fostul edil de la Sectorul 4.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite