Antonescu, despre eşecul privatizării CFR Marfă: Băsescu şi DNA să se preocupe de cei care au făcut praf compania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL, Crin Antonescu FOTO Reuters
Preşedintele PNL, Crin Antonescu FOTO Reuters

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi că privatizarea CFR Marfă, soldată cu un eşec, ar trebui să intre în atenţia preşedintelui Traian Băsescu şi a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

„Ce mi se pare interesant este că nu ne aplecăm suficient de atent asupra oamenilor care, prin căpuşări, au adus CFR Marfă în situaţia în care se află. Aceste lucruri nu s-au întâmplat în timpul guvernării USL. Ce ştim, pe cifre, este că ani de zile în această companie s-au înregistrat pierderi şi cred că ar trebui să ne uităm acolo. S-ar putea să fim în situaţia ca unii vinovaţi să vină şi să ţipe: «Vai, eşecul Guvernului USL!». Cred că un preşedinte - Băsescu sau oricine altcineva, ca şi DNA, ar trebui să se preocupe mai degrabă de cei care au făcut praf CFR Marfă decât de atacarea Guvernului Ponta.“, a declarat Crin Antonescu, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

Totodată, Antonescu a explicat, pentru Digi 24, că în opinia sa, o altă cauză a eşecului a fost impunerea, de către Fondul Monetar Internaţional, a unui set de condiţii şi a unui termen pentu finalizarea privatizării companiei.

„Pe  mine, în procesul privatizării CFR Marfă, nu mă interesează să caut vinovaţi. Cauza principală este că am ajuns să facem privatizări cu termen impus, în condiţiile impuse de FMI. Dacă îl privatizezi, o faci în aşa fel încât să poţi atrage cu adevărat investitori foarte mari, strategici, cum dorea CSAT, fostul ministru Fenechiu şi toată lumea“, a mai spus liderul PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite