Ar fi posibilă o suspendare a preşedintelui Iohannis? Planul roşu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se conturează tot mai mult suspendarea preşedintelui ca posibilitate reală,  care ar duce la rezolvarea rapidă a modificării legilor justiţiei. Există acuze la adresa preşedintelui, pregătite şi lansate în spaţiul public,  demonstrând planul pus la cale de către actuala Coaliţie de guvernare. Planul roşu.

În rezoluţia PSD de la Herculane se spune:

„PSD constată lipsa de reacţie complice a Preşedintelui României în ceea ce priveşte numeroasele încălcări ale Constituţiei României comise de exponenţii «Statului Paralel şi Ilegitim», începând de la exercitarea unor presiuni asupra puterii judecătoreşti şi până la sfidarea Parlamentului, cu încălcarea deciziilor obligatorii ale Curţii Constituţionale. Tolerând toate aceste abateri grave de la litera şi spiritul Constituţiei, Preşedintele României încalcă una dintre principalele sale atribuţii, respectiv aceea de a «veghea la respectarea Constituţiei şi la bună funcţionare a autorităţilor statului».“

Iată-l pe preşedintele Iohannis acuzat de complicitate cu Statul Paralel şi Ilegitim, nerespectându-şi atribuţia de a „veghea la respectarea Constituţiei şi la bună funcţionare a autorităţilor statului“. Un motiv mai grav pentru suspendare cu greu se poate imagina.

Călin Popescu Tăriceanu: „Din contră, am toate motivele să nu merg (la Cotroceni, de 1 Decembrie), pentru că dacă aş sta alături de domnia sa înseamnă că aş cauţiona postura în care se află de patron al statului paralel, pe care se face că nu-l vede şi că nu-l cunoaşte“. Patron al statului paralel, o acuzaţie super gravă.

O altă declaraţie a dlui Tăriceanu, într-o scrisoare adresată preşedintelui: „Ei bine, eu nu sunt timorat nici de dosarele pe care le fabrică la comandă zeloasa dumneavoastră colaboratoare, Codruţa Kovesi, şi nici de alte instrumente utilizate de «statul paralel» pentru arestarea, compromiterea, chiar condamnarea sau îndepărtarea din viaţa publică a adversarilor dvs. politici“.

După toată tevatura cu statul paralel, este clar că aceasta va fi principala acuzaţie împotriva preşedintelui Iohannis, pentru a decide în parlament suspendarea sa: este patronul şi protectorul statului paralel.

Şi Ludovic Orban, preşedintele PNL, are informaţii în acest sens:

„Avem semnale din ce în ce mai serioase că din dorinţa disperată de a-i salva pe Dragnea, pe Tăriceanu şi pe alţii lideri PSD de consecinţele faptelor lor, majoritatea găunoasă PSD-ALDE pune la cale procedura de suspendare a preşedintelui Iohannis. Obiectivul precis de preluare a interimatului de către mâna stângă a lui Dragnea, domnul Tăriceanu, altfel încât să dea o lovitură împotriva justiţiei, care nu le-a ieşit nici prin ordonanţa 13, nici prin pachetul de legi pe care a bătut toba ministrul Justiţiei, Toader.“

Ce câştigă Coaliţia prin suspendarea preşedintelui Iohannis?

Enorm. Până în 10 decembrie vor fi aprobate în parlament modificările la legile justiţiei şi punerea de acord a Codurilor Penale cu Deciziile CCR. Regizor şef, Florin Iordache, cel care a eşuat în marţea neagră şi cu OUG 13. Acum are ocazia să-şi ia revanşa.

În varianta Iordache, acest pachet de legi va acorda imunitate absolută miniştrilor, primarilor şi demnitarilor, va desfiinţa infracţiunea de abuz în serviciu şi va aduce şi alte modificări menite să apere clasa conducătoare de braţul legii.

Cu dl. Tăriceanu preşedinte interimar, aceste legi vor fi promulgate rapid, ceea ce cu preşedintele Iohannis ar fi imposibil, fără o amânare de o lună-două, prin retrimiterea lor în parlament şi apoi contestarea la CCR. Însoţit tot acest proces de scandalul din stradă şi din media.

La fel de important, dl Tăriceanu, preşedinte interimar, ar revoca rapid şi înlocui pe şefii parchetelor, Augustin Lazăr şi Codruta Kovesi, pe şefa ICCJ şi posibil alţi şefi de care depinde înfăptuirea actului de justiţie, dar  şi şefii principalelor servicii de informaţii, cu persoane agreate de actuala putere. Aşa se explică de ce ministrul Toader nu cere revocarea Codrutei Kovesi, pentru că ştie de „planul roşu“.

Tot dl. Tăriceanu ar promulga o lege a graţierii colective, posibil  graţieri  individuale, pentru baronii celor două partide, PSD şi ALDE, care zac prin închisori.

După plantarea şefilor importanţi din justiţie şi  servicii de informaţii în funcţiile cheie, preşedintele Iohannis se poate reîntoarce la Cotroceni, nu mai are nimic de făcut, doar figuraţie. Noii şefi vor da raportul la PSD, nu la Cotroceni.

Calendarul elaborării pachetului de legi privind justiţia

Având în vedere procedura simplificată prin care se va dezbate acest pachet, fără să mai treacă pe la comisiile juridice şi cu vot rapid în plenul celor două Camere ale parlamentului, este posibil ca în jurul datei de 10-12 decembrie să ajungă la promulgare. Cum preşedintele nu se va grăbi să promulge legile, în jurul datei de 20 decembrie ar putea începe procedura de suspendare a preşedintelui, sub acuza că este patronul „Statului Paralel şi Ilegitim“, şi că oricum va tergiversa promulgarea legilor.

Suspendarea şi înlocuirea preşedintelui Iohannis cu Tăriceanu se va produce în perioada 20 decembrie-20 ianuarie, când populaţia este în vacanţa de sărbători şi se scontează pe demonstraţii de stradă de mai mică amploare.

Oricum, demonstranţii sunt paşnici, strigă, urlă, după care pleacă acasă. Puterea s-a obişnuit cu astfel de demonstraţii şi nu-i mai pasă de ele.

Reacţia occidentului

Va fi extrem de dură, prilej pentru Coaliţia PSD-ALDE să declare că  UE nu cunoaşte situaţia gravă din România, prizonieră a Statului Paralel şi Ilegitim.  Posibilele sancţiuni şi eliminarea unor drepturi ale României rezultate din postura de membru UE, va da apă la moară actualei puteri să declare UE ca duşman al României, şi că nu trebuie să mai ţină cont de cerinţele sale. Oricum fonduri europene nerambursabile nu mai absorbim, ca nu suntem în stare.

În concluzie

Scenariul creionat mai sus este foarte posibil şi stabilit încă de acum câteva luni, când s-a început propaganda legată de statul paralel. Indiferentă la toate reacţiile din societate, dar presată de baronii PSD-ALDE care au ameninţat cu reacţii de genul demisiilor din guvern, actuala putere îşi joacă ultima carte. Îi iese, va guverna mai departe fără frică de parchete, şi cu serviciile de informaţii aservite prin şefii plantaţi. Nu-i iese, posibil se va retrage de la guvernare, trecând în opoziţiei. Partidele din opoziţia parlamentară precum şi preşedintele Iohannis ar trebui să adopte măsuri de contracarare a acestui plan diabolic.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite