Antonescu îi răspunde lui Ponta: Viitorul preşedinte trebuie să aducă liniştea, dar nu în sensul că nu va deranja pe nimeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele PNL, Crin Antonescu FOTO David Muntean
Preşedintele PNL, Crin Antonescu FOTO David Muntean

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat astăzi, înainte de şedinţa Biroului Politic Naţional, că 2014 este unul dintre cei mai spectaculoşi an pentru liberali. În acest context, a vorbit despre atribuţiile viitorului preşedinte care, a precizat el, trebuie să “aducă liniştea”, dar nu în sensul invocat de premierul Victor Ponta.

“Sigur că, şi pe parcursul acestui an, se discută nu doar cine o să fie preşedinte, ci şi ce fel de preşedinte vrem. Aici aş vrea să o mai spun o dată clar şi ca acest lucru care face parte din spiritul, din declaraţiile USL, din patrimoniul de viziune politică al USL, vrem un preşedinte care să  aducă unitate, să aducă unire. Până la unirea cu Basarabia, să aducă unirea în România. Să aducă linişte, da, dar nu în sensul că nu va deranja pe  nimeni. Preşedintele trebuie să ofere garanţii. Trebuie să fie un garant al drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, al funcţionării corecte a instituţiilor, al respectului pentru Parlament, pentru Guvern”, a declarat Antonescu, la începutul şedinţei BPN.

Tot el aprecizat că doreşte ca, în acest an, să ia măsurile necesare pentru “revigorarea USL” şi a precizat că ia în calcul inclusiv modificarea Protocolului pe baza căruia funcţionează alianţa.

“La începutul acestui an, cred cu tărie că, în ciuda tuturor lucrurilor trăite şi văzute anul trecut, există posibilitatea să încercăm, luând măsurile posibile, să revigorăm USL pentru a ne duce la sfârşit mandatul, care trece peste europarlamentare, implică prezidenţialele şi guvernarea. Eu cred că acest lucru se poate şi, mai mult, cred că trebuie să fie limpede şi ce înseamnă USL”, a  subliniat el.

Premierul Victor Ponta a declarat, în prima sa intervenţie publică din 2014, că viitorul preşedinte trebuie în primul rând să “aducă liniştea” în ţară şi să fie radical diferit de profilul lui Traian Băsescu.

„E un gen de comportament pe care în mod sigur viitorul preşedinte trebuie să-l uite total. Să nu mai fie jucător. Băsescu a fost un arbitru care a intrat pe teren, a dat la picioare, a faultat“, a mai spus Ponta.

Citeşte şi:

Ludovic Orban: Ziua Z este aproape. Ruperea USL este înainte de europarlamentare

PNL: În USL există discuţii pentru a modifica protocolul de funcţionare

Gabriela Vrânceanu Firea Pandele, vârful de lance al destrămării USL

Victor Ponta: Singurul adversar pentru Crin Antonescu la Preşedinţie este chiar el

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite