Alegeri prezidenţiale 2014. Ce rol a jucat Iohannis în cazul adopţiilor: mătuşile copiilor înfiaţi se contrazic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL şi candidatul ACL la alegerile prezidenţiale a fost acuzat, în repetate rânduri, că ar fi intermediat adopţii ilegale către cetăţeni canadieni. În prezent, mătuşile copiilor adoptaţi au acceptat să facă declaraţii în faţa presei, însă versiunile celor două sunt contradictorii.

Mioara Iliuţ, mătuşa copiilor din partea tatălui, a declarat duminică seara, în emisiunea "Sinteza Zilei" difuzată la Antena 3, că nu are nicio informaţie referitoare la soarta nepoţilor săi. Ea l-a acuzat pe Iohannis că ar tăinui date referitoare la familia sa.

„Ajutaţi-mă! De 24 de ani îi caut întruna pe copii! Domnul Iohannis era foarte şmecher, ştia să te ia, vorbea foarte frumos, că o să o ducă bine. Voia să o amăgească pe maică-mea, bunica copiilor. Că mama altfel nu îi dădea. Eu am stat o săptămână în spital cu dânsa şi abia vorbea şi tot  timpul îmi spunea: “Mioara, promite-mi că o să cauţi copiii!”. Dacă şi ultimul cuvânt, mi-a spus sa caut copiii. Nu am putut. I-am promis că încerc, îi caut. Poate găsesc o uşă deschisă să mă ajute şi pe mine. I-am promis doar atât. Îi iubea foarte mult. Foarte mult! Erau crescuţi de ea, nu de tatăl lor şi de mama lor! Am fost şi la domnul Băsescu, dar nimeni nu i-a dat niciun ajutor! Noi nu ştim, sunt vii, trăiesc, nu trăiesc“, a fost mesajul transmis, la Antena 3, de către mătuşa copiilor.

Pe de altă parte, Ana Susan, mătuşa din partea mamei, susţine că Iohannis a avut un rol minor în adopţie şi, a adăugat ea, copiii trăiesc şi astăzi în Canada, fericiţi alături de familia adoptivă. Ea a precizat că aceştia nu doresc să se implice în disputele de aici şi nici nu doresc să îşi divulge identitatea.

„Dânsul (n.r. : Klaus Iohannis) nu a avut nicio implicare în adopţie, a condus-o pe doamna dânsului să traducă la canadieni. Din ce spune doamna Lalande în ziua de azi, că noi în final i-am găsit, i-am întrebat de ce nu ne-au dat nicio veste, ne-au răspuns că nu au avut adresa noastră, că doamna Iliuţ la două săptămâni după ce s-au încheiat actele de adopţie au vrut să le rupă, să le înfieze nişte americani. Sunt sănătoşi, băiatul este căsătorit, are o fetiţă. Nu mai au aceleaşi nume. Din anul acela, am primit spre Crăciun nişte poze care s-au difuzat şi la televizor. Pe una din poze scria exact numele copiilor, cum le au în ziua astăzi. Noi avem poze cu ei de mici, cum au crescut, cum au terminat şcolile, sunt foarte veseli“, a povestit Ana Susan, la un post de televiziune din Sibiu.

Una dintre fiicele Anei Susan, cea care păstrează legătura cu verii săi, a avut şi o intervenţie telefonică în cadrul emisiunii.

„Sunt în viaţă şi sunt bine. Da, sunt tot în Canada. Sunt foarte bine, sunt sănătoşi şi au nevoie de discreţie“, a spus ea.

Întrebată dacă ar accepta să depună mărturie în faţa unei instanţe, Ana Susan a răspuns afirmativ. „Eu m-aş bucura să plătească toţi cei care au scris atâţia ani, care au făcut emisiuni cu titlul: “Copii vânduţi pentru organe”, să plătească“, a conchis ea.

Citeşte şi:

Constantinescu şi Ciorbea: din dreapta lui Coposu la stânga lui Ponta

Fostul preşedinte Emil Constantinescu şi fostul premier Victor Ciorbea, primii oameni de dreapta care au condus ţara după Revoluţie, au ajuns să-l ia acum în braţe pe Victor Ponta, urmaşul lui Ion Iliescu în fruntea PSD

Conducerea Parlamentului se reuneşte astăzi. ACL a cerut repartizarea timpilor de antenă pentru dezbaterea Ponta-Iohannis

Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se reunesc astăzi, începând cu ora 14:00, după ce ACL a cerut convocarea Parlamentului pentru repartizarea timpilor de antenă a dezbaterii dintre cei doi finalişti ai cursei prezidenţiale, Victor Ponta şi Klaus Iohannis.

Iohannis: Nu voi coabita cu Ponta, vom avea o colaborare instituţională

Candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, a declarat duminică seară, la B1 TV, că, în cazul în care va câştiga alegerile, nu va coabita cu premierul Victor Ponta, ci mai degrabă va exista o colaborare instituţională.

Adevărul Live, Grigore Cartianu, despre şansele de a avea o dezbatere Ponta - Iohannis: „Aparent, ambii candidaţi fug de dezbatere. În realitate, Ponta fuge“

Jurnalistul Grigore Cartianu a analizat, la Adevărul Live, şansele ca o dezbatere Ponta-Iohannis să aibă loc, precum şi gestul lui Titus Corlăţean de a-şi da demisia din fruntea MAE.

Alegeri prezidenţiale 2014. Ponta: „Se pare că nu avem gaze de şist. Nu pot să spun mai mult, dar ne-am bătut pe ceva ce nu avem“

Candidatul PSD-UNPR-PC la alegerile prezidenţiale, Victor Ponta, a vorbit, la Antena 3, despre situaţia românilor din diasporă care nu au apucat să voteze în turul I, despre relaţia cu Federaţia Rusă, despre explorarea resurselor minerale, dar şi despre avantajele sale în faţa contracandidatului său, Klaus Iohannis.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite