Alegeri prezidenţiale 2014. Iohannis, prima victorie în Noua Zeelandă: cum arată clasamentul în care e câştigător detaşat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii din Noua Zeelandă, care şi-au exercitat primii dreptul la vot, au optat, cu majoritate de voturi, pentru candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis.

Românii din Noua Zeelandă şi-au exercitat primii votul, iar primele rezultate îl indică drept câştigător detaşat pe candidatul ACL Klaus Iohannis. Iohannis a obţinut 66 de voturi, Monica Macovei a primit 28 de voturi, iar Elena Udrea s-a clasat pe locul al treilea, cu 13 voturi.

Victor Ponta a obţinut şapte voturi, iar în urma lui se află Călin Popescu Tăriceanu, cu şase voturi, la egalitate cu Vadim Tudor. Teodor Meleşcanu şi Dan Diaconescu au obţinut, fiecare, câte două voturi, Gheorghe Funar a primit patru voturi, iar candidatul UDMR Kelemen Hunor a obţinut un vot. În total, 126 de români au votat în Noua Zeelandă.

Paris: Ţiriac n-a vrut să stea la coadă

În Franţa, românii au la dispoziţie cinci secţii de votare unde pot merge să voteze. La secţia amplasată în Paris, românii stau la coadă pentru a-şi alege preşedintele.  „Sunt mult mai mult de 800 de români care au votat în Paris. Este coadă de trei rânduri. Este vreme frumoasă şi lumea nu mai are răbdare. Nu se poate intra mai mult de cinci persoane. Este un motiv de sărbătoare venitul la vot pentru românii din Franţa. Ion Ţiriac, aflat la Paris, a vrut să voteze, a încercat să treacă în faţă, dar i s-a spus să stea la coadă. S-a enervat şi a plecat“, ne-a transmis corespondentul „Adevărul“ aflat la Paris, Iulia Badea Gueritee.

Cozi în Italia, Franţa şi Basarabia

Aglomeraţie mare este şi la secţiile de votare din Republica Moldova, Spania şi Italia, unde sute de români stau la cozi pentru a-şi exercita dreptul la vot. În jur de 300.000 de cetăţeni din Republica Moldova au şi cetăţenie română. În total au fost amplasate 21 de secţii de votare.

„Moldovenii au venit în număr foarte mare la vot. La Ambasada Română se aflau aproximativ 700 de români. S-a format o coadă imensă, dar au spus că nu pleacă acasă până nu votează. Este o zi însorită şi caldă. Cei din Republica Moldova au fost la curent cu ce s-a întâmplat în campanie“, a transmis şi corespondentul „Adevărul“ din Republica Moldova, Doina Stimpovschi.

image

Românii se înghesuie la vot în Londra 

Peste 500 de români stau la coadă la această oră pentru a-şi vota preşedintele. Alexandru-Brăduţ Ulmanu se află şi el în Londra, unde aşteaptă împreună cu familia să pună ştampila pe candidatul preferat. Brăduţ spune că aşteaptă de cel puţin o oră pentru a putea vota, iar unii dintre români şi-au pierdut răbdarea şi au renunţat să mai stea la coadă. Cu toate acesta, pe o vreme tipic londoneză, românii din Londra au ieşit la vot împreună cu întreaga familie. „Sunt aici mulţi oameni cu copii în cărucioare, aşteaptă la coadă fără să discute neapărat subiecte politice”, a spus Brăduţ Ulmanu pentru „Adevărul”.  

„Chiar dacă plouă, nu este frig, sunt undeva la 14 grade, dar am văzut familii cu copii care s-au descurajat şi au plecat acasă”, a completat Brăduţ. 

Românii votează la ICR Londra. Coadă de peste 400 de oameni

Citeşte şi:

LIVE BLOG Alegeri prezidenţiale 2014. Udrea, Dragnea, Meleşcanu şi Funar au făcut declaraţii de la urne

Alegeri prezidenţiale 2014. Românii îşi aleg un nou preşedinte pe 2 noiembrie. Urmăriţi aici transmisiunea întregii zile în format live blog, pentru a fi la curent cu toate informaţiile, prezenţa la vot şi incidentele.

Alegeri prezidenţiale 2014. Gheorghe Funar a votat la ora 7:00, îmbrăcat în costum popular

Candidatul independent la Preşedinţie Gheorghe Funar a votat, duminică dimineaţă, la ora 7.00, el venind la secţia de votare îmbrăcat în costum popular.

Alegeri prezidenţiale 2014. Primele informaţii de la MAI

Ministerul Afacerilor Interne a prezentat, la ora 8.00, primele informaţii privind alegerile prezidenţiale 2014. Următoarea declaraţie de presă va avea loc la ora 11.00.

Alegeri prezidenţiale 2014. Tot ce trebuie să ştii despre ziua votului

Românii sunt aşteptaţi duminică, 2 noiembrie, să-şi aleagă viitorul preşedinte pentru următorii cinci ani. „Adevărul“ vă prezintă un scurt ghid informativ cu privire la ziua votului.

Alegeri prezidenţiale 2014. Ce zic românii pe reţelele sociale până la ora 9.00

Alegeri prezidenţiale 2014. Primul tur de scrutin a început astăzi de la ora 7.00, iar românii au început deja să scrie pe reţelele sociale despre alegeri, despre incidente. Deja au apărut primele probleme, ca la fiecare astfel de eveniment în România.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite