Alegeri parţiale. Primul semn că PSD se duce la vale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Măsurile contradictorii ale guvernării PSD, care au scos duminică zeci de mii de oameni în stradă, se reflectă în rezultatele ultimelor alegeri parţiale, social-democraţii fiind învinşi categoric la scrutinul organizat duminică la Deva pentru funcţia de primar.

În 16 localităţi din România au avut loc duminică alegeri pentru funcţia de primar, locurile fiind vacante după ce foştii edili au fost declaraţi incompatibili, au fost condamnaţi sau au decedat. Printre cele 16 localităţi a fost şi un municipiu-reşedinţă de judeţ, adică Deva, unde Florin Oancea (foto), candidatul PNL, a câştigat categoric, având 42% din voturi, pe locul doi fiind reprezentantul PSD, Petru Mărginean, cu aproape 25%.

PSD pierde pentru a doua oară o reşedinţă de judeţ în faţa PNL în ultimele luni, după ce în iunie social-democraţii au fost învinşi la Târgu-Jiu, localitate în care au rămas fără primar după 17 ani. La Deva, fostul primar Mircia Muntean, condamnat la şase ani cu executare într-un dosar în care a fost acuzat de conducerea unui autoturism sub influenţa alcoolului, era din PSRO, după ce fusese deputat PSD.

PSD, „stăpân“ în Teleorman

De altfel, numărul total al primăriilor câştigate de PNL este cinci, adică patru comune şi un municipiu-reşedinţă de judeţ, anterior liberalii având primari doar în patru din comunele unde au fost organizate alegeri. Pe de altă parte, în judeţul în care au avut loc cele mai multe alegeri parţiale, adică Teleorman, PSD a câştigat în toate cele trei localităţi cu peste 70%, cu toate că două dintre primării fuseseră conduse de liberali. 

45,30 %  a fost prezenţa vot la alegerile parţiale

Pe de altă parte, din numărul celor aproximativ 42.000 de oameni care au mers la vot duminică, 37,28% au mers pe mâna liberalilor, în timp ce  36,42% i-au votat pe candidaţii PSD. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite