Adriana Săftoiu, la „Adevărul Live“: „Nu poţi să spui că PDL e izolat atunci când stă pe 18%“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu, a fost invitată luni la „Adevărul Live, unde a stat de vorbă cu jurnalista Ioana Lupea.

Iată cele mai importante declaraţii ale Adrianei Săftoiu:

Sunt oameni care au făcut deservicii partidului. Dar nu-mi cereţi să fac un exerciţiu de sinceritate.

Ieri, la aniversarea partidului, s-au înscrie 120 de membri noi. 

Despre Vasile Blaga:

Eu cred că a făcut o declaraţie de o sinceritate care trebuie apreciată. A spus că nu e nevoie ca liderul de partid să fie şi preşedinte. Asta nu înseamnă că PDL nu poate propune un candidat la preşeşdinţie viabil. Orice partid îşi doreşte să exploteze la maximum resursele. Sinceritatea poate să nu-ţi aducă avantaje. E atât de multă minciună în lumea politică, încât o oază de sinceritate nu strică.

Despre PDL:

Traian Băsescu este foarte folosit în acest şah politic. Într-o lună şi jumătate nu l-am auzit invocând PDL.

În fiecare săptămână există două evenimente care se petrec în ţară. Să spui că PDL nu are activitate, e total greşit. Există o campanie împotriva PDL pentru că, indiferent ce face, contestatarii interni refuză să vadă. Dacă te raportezi la PDL aşa cum e în media e foarte puţin. Niciun partid nu e favorizat de media.

Există reproşul că PDL s-a despărţit de Traian Băsescu. Este o forţare de notă. Cel care  a luat această decizie este strict Traian Băsescu. PDL nu a făcut altceva decât să constate decizia preşedintelui.

Atunci când partidele sunt în Opoziţie sunt foarte revoltate privind traseismul politic, dar când ajung la putere nu fac nimic. PDL trebuie să facă acest pas.

Dreptul la bună administrare trebuie trecut în Constituţie. La fel şi dreptul al demnitate umană. PDL are de unde să-şi ia subiecte, dar trebuie să depăşim acest moment, să ssai să te uiţi cum îţi cade drobul de sare în cap.

Cred că partidele de dreapta trebuie să caute şi să facă alianţe de dreapta. Am apreciat faptul că domnul Ungurreanu a fost prezent la ISP atunci când am prezentat Cartea neagră a guvernării USL.Nu poţi să spui că PDL e izolat atunci când în ultimele sondaje stă pe 18%.

Despre criticii din interiorul PDL:

Nu te aştepta la o toleranţă nesfârşită atunci când faci rău altuia, chiar şi cu vorba. Nu cred că este în favoarea cuiva să îşi facă notorietate certându-se cu propriul partid.Care este notorietatea Monicăi Macovei?

În cazul IRL nu putem vorbi de traseism politic. Sunt nişte oameni care au fost excluşi din partid şi nu le poţi interzice să se înscrie în altă formaţiune. Nu ştiu ca PDL să fi purtat discuţii cu domnul Chiliman sau Moisescu.

În România vorbim de rotirea cadrelor, nu de schimbarea lor, pentru că sunt puţini oameni înscrişi în partide. Să te înscrii în partid e ceva înspăimântător pentru populaţie. Oamenii cred că se compromit dacă se înscriu într-un partid politic.

Adriana Săftoiu, purtător de cuvânt al PDL, în dialog cu Ioana Lupea, la Adevărul Live


Adriana Săftoiu a devenit purtătorul de cuvânt al PDL la începutul lunii aprilie. Ea a fost exclusă din PNL la sfârşitul anului trecut pe motiv că este „în contrast“ cu ideiile partidului condus de Crin Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite