Radu Popa, Adevărul Live: Reforma în PSD nu poate fi făcută de Liviu Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Radu Popa, care recent a renunţat la funcţia de consilier al premierului, a lansat, miercuri, la Adevărul Live, un atac dur la adresa lui Liviu Dragnea. Popa îl arată cu degetul pe Dragnea pentru pierderea alegerilor prezidenţiale şi susţine că acesta nu este omul potrivit pentru a reforma partidul.

Principalele declaraţii


De ce aţi plecat de lângă domnul Ponta?

A fost o discuţie înainte de Crăciun. Având puncte de vedere care nu converg cu linia partidului, am luat decizia, de comun acord, de a renunţa la funcţie. Reforma PSD nu poate fi făcută de un om ca Liviu Dragnea. 

E posibil să plecaţi din PSD?

S-ar putea să plece domnul Dragnea. Nu am o problemă cu Victor Ponta. Mi-am dorit să câştige alegerile. Din păcate, greşelile impardonabile în raport cu diaspora..

Nici un partid nu a abordat în mod serios problema românilor din diaspora. Trebuie să scădem taxele consulare, să vedem cum creionăm cadrul legal etc.

Între cele două tururi le-aţi spus domnilor Ponta şi Dragnea să facă ceva?

Nu am putut vorbi cu dl Dragnea. Cred că atunci când Titus Corlăţean a spus să se deschidă mai multe secţii, iar domnul Dragnea a refuzat, s-a făcut o greşeală. Indiferent cine a stabilit că nu trebuie deschise secţii a greşit. dacă un drept fundamental nu-l dai omului, politica nu mai are niciun sens.

Acesta e motivul pentru care PSD a pierdut alegerile?

Este unul dintre motive. Al doilea este eticheta de corupţie.

Au fost excluşi trei oameni? 

Am trăit deziluzia înfrângerii. Am fost în campanie şi cu Năstase, în 2004, şi cu Geoană, în 2009 şi cu Ponta, în 2014. Nu am înţeles de ce nu facem o analiză ca să  vedem problemele reale. 

Eu, în noiembrie, după pierderea alegerilor, am vrut să plec din politică. Am avut o discuţie cu Ponta şi dânsul mi-a spus că partidul se va reforma şi trebuie să am răbdare. Şi eu am crezut. Dacă lucrurile nu se vor corija nu eu voi pierde cel mai mult. 

Eu nu fac politică ca să scap de puşcărie sau ca să iau contracte cu statutul. 

Ce trebuia să facă PSD după eşec?

Să facă o analiză serioasă. În partid, nu există spaţiu de dezbatere. Dacă mâine vreau să spun lucrurile pe care le spun aici, nu am unde să le spun la partid. Ce să-i spun lui Vali Zgonea? Deciziile politice..Când am intrat în partid existau dezbateri. Era Octavian Ştireanu, Iulian Iancu..oameni cu carte. Acum se întâlneşte domnul Dragnea cu câţiva şi iau deciziile. Recent s-au dus pe un ponton şi şi-au lăsat telefoanele. Nu mai există nicio modalitatea democratică de a discuta. 

Deci dl Dragnea este vinovat?

Eu cred că da. Nu cred că Ponta a făcut o greşeală semnificativă din cauza căreia am pierdut alegerile. Îmi doresc ca oamenii să nu ne mai critice, jurnaliştii să nu ne mai spună că noi acoperim corupţii. 

Nu cred că la DNA există vreun dosar politic. Cei care au dosare au probleme penale în mod real. 

Vorbiţi de parcă nu aţi face parte din PSD..

Nu vreau să ajungă cineva să spună copilului meu: Taică-tu, când era parlamentar, a vândut Roşia Montană.

Aţi fost ales pe listele PPDD dintr-o eroare. Îi doresc lui Dan Diaconescu succes în viaţă. Eu plecasem din PSD. După ce m-a dat afară Diaconescu afară din PPDD, toţi liderii de partid m-au căutat, mai puţin Vasile Blaga. 

Aveam prieteni la PSD. Nu mă puteam să le spun că mă duc la alt partid.

Ce se va întâmpla la congresul PSD?

Toată lumea ştie că echipa Liviu Dragnea-Victor Ponta va fi confirmată. Am să vă spun ce i-am spus lui Ponta în ziua de dinaintea excluderii lui Geoană şi Vanghelie. Ştiam că vor să-i excludă pe Vanghelie şi Şova.

Nu l-am înţeles pe Şova de ce s-a scuzat după ce a fost exclus. În săptămâna aia i-am trimis mesaje lui Ponta şi i-am spus că sper să nu ajungă în situaţia ca un om apropiat să se ridice să spună că el crede că Dragnea e mai bun decât Victor Ponta.

Singurul om care s-ar fi putut ridica era Vanghelie.

S-ar putea ca tandemul Ponta- Dragnea va funcţiona cât va fi guvernul în picioare.

Va pica Guvernul în primăvară?

Parlamentarii sunt nemulţumiţi şi veneau la mine şi-mi cereau să-i spun lui Victor că anumite lucruri nu sunt bune. Şi vedeau că nu se schimbă nimic. O eventuală moţiune..

E foarte important ce propun alternativă la moţiune. Acum ar avea succes numai un guvern de uniune naţională. 

Câţi colegi parlamentari sunt nemulţumiţi?

Am citit şi eu că sunt 50 de parlamentari. Cert este că foarte mulţi sunt tot mai nemulţumiţi. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite