Întreaga organizaţie PSD Dâmboviţa îl susţine pe Ţuţuianu şi respinge decizia luată de CEx-ul lui Dragnea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Iată, într-adevăr, o noutate în istoria PSD. O întreagă organizaţie judeţeană, Dâmboviţa, se poziţionează împotriva conducerii centrale a PSD. Cum menţionam în precedentul articol: În 2018, orice partid este format din oameni vii, care văd încotro se îndreaptă ţara, care nu au funcţii de pierdut şi care nu sunt cuplaţi la conductele de bani publici. Dragnea se iluzionează dacă are impresia că poate conduce PSD doar cu CExN.

Semnatarii declaraţiei PSD Dâmboviţa, circa 300 de persoane, reprezintă întreaga structură de partid, parlamentari, primari, consilieri judeţeni, municipali şi preşedinţi social-democraţi ai organizaţiilor locale. Ce să facă Rovana Plumb, noul preşedinte PSD Dâmboviţa, fără sediu, fără ştampilă, fără banii organizaţiei? Va ţine prima şedinţă a organizaţiei în parc, vorbind la câţiva boschetari?

Aici a greşit Dragnea. A crezut că 55 de membri CEx, care l-au susţinut, reprezintă tot partidul. Uite că nu e deloc aşa, şi s-ar putea ca exemplul judeţului Dâmboviţa să fie urmat şi de alte judeţe.

Ce scriu semnatarii declaraţiei comune a activului de partid Dâmboviţa?

1. Apreciem ca abuzive şi nefondate hotărârile CEx vizând excluderea domnilor Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu;

2.Solicităm conducerii Partidului Social Democrat să dea dovadă de înţelepciune şi să revoce această hotărâre abuzivă (excluderea domnilor Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu) care nu face altceva decât să genereze turbulenţe periculoase;

4. Sprijinim toate demersurile pe care Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu înţeleg să le întreprindă, la fel cum ne solidarizăm cu colegii din organizaţia PSD Ialomiţa în acţiunile ulterioare;

5. Solicităm Rovanei Plumb să dea dovadă de verticalitate şi să decline numirea toxică de preşedinte interimar al PSD Dâmboviţa. Noi, semnatarii acestei declaraţii, boicotăm orice acţiune politică (Comitet Executiv Judeţean, BPJ, Conferinţă Judeţeană), convocată sau iniţiată de conducerea interimară a PSD Dâmboviţa impusă abuziv de CEX Naţional, în data de 5.11.2018.

Printre semnatarii declaraţiei commune îi regăsim pe: Titus Corlăţean, senator, pe deputaţii Corneliu Ştefan, Claudia Gilia, Oana Silvia Vlăducă, Carmen Holban, toţi consilierii judeţeni, consilierii locali, primarii, membri BPJ şi toţi şefii de filiale locale ale PSD.

Aşadar, cum stă PSD cu asigurarea majorităţii parlamentare?

Ne amintim că scrisoarea disidenţilor, semnată de Firea, Ţuţuianu şi Stănescu, a avut adeziunea mai multor parlamentari din Botoşani, Ilfov, Dâmboviţa, Ialomiţa, Olt, Caraş-Severin, posibil din Bucureşti, unde primarul general şi cinci preşedinţi de sectoare au fost de acord cu scrisoarea semnată de cei trei fruntaşi PSD. Şeful ALDE, Tăriceanu, şi-a exprimat şi el îngrijorarea ca nu cumva coaliţia de guvernare să piardă majoritatea parlamentară. După spusele lui Ţuţuianu, disidenţii nu vor vota o moţiune de cenzură împotriva guvernului PSD. În schimb, pot paraliza în parlament orice iniţiativă legislativă a coaliţiei, pentru a-şi demonstra forţa politică. Lucru total inacceptabil pentru actuala putere. Parlamentarii noi ai PSD, circa 100, înclină să asculte mai degrabă de şefii de filiale care i-au trimis în parlament, decât de Dragnea şi CEx-ul său.

În concluzie

Dragnea a făcut prostia, de care s-a ferit mult timp, să constituie, prin eliminarea celor doi lideri marcanţi, Ţuţuianu şi Neacşu, un important pol de putere în PSD, care va coagula pe toţi nemulţumiţii de actuala guvernare. Şi care nu se mai tem de represalii, pentru că nu mai suntem în timpul securităţii comuniste. Iată că până şi în PSD există suflul democraţiei participative, şi nu a supunerii oarbe în faţa unui om şi a acoliţilor lui din CEx, beneficiari de sinecuri grase şi contracte cu statul. Zilele lui Dragnea la şefia PSD sunt numărate.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite