VIDEO REPORTAJ. PSD şi operaţiunea de umilire a propriului electorat. Partea a doua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a doua săptămână la rând, Partidul Social Democrat şi-a înghesuit electoratul rural în autobuze şi l-a expus în piaţa publică, ca pe o garanţie a puterii. Peste 6.000 de oameni au defilat, sâmbătă, pe străzile oraşului Târgovişte, fără să ştie de ce şi pentru cine au ieşit să strige în ploaie.

E greu de găsit o explicaţie logică a acestor mitinguri pe care liderii PSD le consideră nişte demonstraţii de forţă, dar care seamănă mai mult cu un proces laborios de sinucidere politică. Ce s-a întâmplat în urmă cu o săptămână la Piteşti şi ce s-a întâmplat sâmbătă aceasta la Târgovişte nu reprezintă altceva decât o etalare a acelei Românii rămase în urmă, ţinută în sărăcie şi subdezvoltare de către o clasa politică pe care Partidul Social Democrat o reprezintă mai mult ca oricine. Ce capital de imagine poţi să aduni printr-o asemenea strategie în care aprinzi reflectoarele şi le îndrepţi spre eşecurile de care eşti responsabil?

Nimeni nu are nimic de câştigat din astfel de adunări tragi-comice în care mii de oameni sunt adunaţi la un loc şi puşi să aplaude un Guvern căruia nici măcar nu-i cunosc componenţa. Oamenii au ţinut în mâini pancarte frumos colorate, pe care scria “Susţinem Guvernul Grindeanu”, dar nu erau capabili să enunţe un singur nume de ministru. 

“Ne-au dat bani”, “Ne-au mărit”, “Un milion trei sute am câştigat la pensie”. Cu astfel de enunţuri şi-au justificat manifestanţii ieşirea în stradă. Păreau conştienţi că pentru fiecare leu în plus la pensie sau la ajutorul social trebuie să plătească un preţ. Au stat cuminţi în ploaie şi au asculta discursurile lui Adrian Ţuţuianu şi ale Rovanei Plumb (“PSD-ul e cu ţara!”). Au mărşăluit pe bulevarde fluturând steaguri roşii. Nu departe de itinerarul lor - zidul Ceauşeştilor. “Păcat”, şuiera din minut în minut câte cineva. Şi-apoi venea firesc gândul că e bine şi cu Grindeanu, dar tot mai bine era cu nea Nicu.

Când s-a făcut ora prânzului, iar şefii PSD s-au îndreptat spre limuzine pentru a se bucura de restul de sâmbătă, votanţii PSD au eşuat prin autogările de la periferie, de unde au fost îmbarcaţi în autobuze şi trimişi înapoi în satele lor.

Priviţi cu atenţie aceste imagini pe care Partidul Social Democrat le-a făcut posibile şi ni le pune la dispoziţie. Fiecare pixel atârnă ca o piatră de moară, agăţată de gâtul acestor politicieni care se străduiesc să-şi transforme slăbiciunile într-o demonstraţie de forţă. “PSD-ul e cu ţara!”

Link pentru utilizatorii care accesează varianta de mobil şi nu pot viziona filmul:

PSD şi operaţiunea de umilire a propriului electorat (partea a doua)

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite