Victor Ponta rămâne sub control judiciar, dar a scăpat de interdicţia de a vorbi public despre noul dosar în care este anchetat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta rămâne sub control judiciar FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Victor Ponta rămâne sub control judiciar FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Judecătorii au decis sâmbătă dimineaţă să menţină controlul judiciar în cazul fostului premier Victor Ponta, însă acesta a scăpat de interdicţia de vorbi public despre noul dosar în care este anchetat. De asemenea, fostul premier poate părăsi ţara.

Fostul premier Victor Ponta a fost plasat în urmă cu patru zile sub control judiciar pentru 60 de zile, de către procurorii DNA, sub acuzaţiile de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani. Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la un om de afaceri pentru a organiza vizita unei personalităţi politice străine, iar în schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD. Victor Ponta a anunţat că va contesta la ICCJ controlul judiciar încă de acum patru zile.

Pe timpul controlului judiciar, Victor Ponta trebuie să se prezinte la sediul DNA - Serviciul Teritorial Ploieşti sau la sediile instanţelor de judecată, ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organele judiciare cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la Poliţia Capitalei - Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

De asemenea, Ponta nu avea voie să părăsească ţara, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului/judecătorului competent. Această interdicţie a fost ridicată. În plus, fostul premier nu avea voie nici să facă declaraţii în mass-media referitoare la obiectul cauzei sau aprecieri la adresa procurorilor care instrumentează cauza, la celelalte persoane cercetate în cauză, precum şi la martorii audiaţi. Şi această interdicţie a fost ridicată. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite