UPDATE VIDEO Un român a fost rănit şi altul a murit în urma unui atentat produs la Kabul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un român a fost rănit în urma unui atac produs în Afganistan FOTO Reuters
Un român a fost rănit în urma unui atac produs în Afganistan FOTO Reuters

Un român a fost rănit şi un altul este dat dispărut în urma unui atac produs luni noapte la Kabul, în Afganistan, la ora locală 4.30, se arată într-un comunicat emis de Ministerul de Externe (MAE).

UPDATE Atentatul sinucigaş din Kabul, în urma căruia au murit şapte persoane, a fost revendicat de talibani.

Rebelii talibani au confirmat într-un comunicat că au atacat "o importantă bază logistică şi de aprovizionare străină cu un camion plin cu explozibil, care a distrus barierele şi le-a permis mujahedinilor echipaţi cu arme grele şi uşoare să intre", relatează AFP.

Explozia, urmată de confruntările cu forţele de securitate locale, confirmă intensitatea atacurilor rebele observată în ultimele săptămâni, în pofida speranţelor generate de deschiderea unui birou al talibanilor în Qatar, destinat favorizării viitoarelor negocieri de pace.

Atacul are loc pe fondul creşterii presiunilor asupra Guvernului afgan de a negocia cu talibanii, cu un an şi jumătate înainte de retragerea majorităţii militarilor forţei NATO (ISAF).


UPDATE Misiunea diplomatică a României la Kabul a confirmat oficial decesul cetăţeanului român, dat dispărut în urma atentatului, informează Ministerul de Externe.

Reprezentanţii MAE au luat legătura cu autorităţile competente, care urmează să contacteze familiile celor doi români.


UPDATE Românul rănit în atentatul de la Kabul este în stare stabilă la un spital militar american, în timp ce oficialii spun că sunt şanse slabe ca românul dispărut să mai fie în viaţă.

„E posibil ca acesta să fi fost lovit în plin de explozia camionului încărcat cu explozibil, ceea ce face dificilă identificarea lui”, susţin surse oficiale, citate de Mediafax.

Cei doi români victime ale atentatului de la Kabul sunt angajaţi ai firmei americane de securitate DynCorp International.


UPDATE Talibanii şi-au asumat responsabilitatea pentru atacul sinucigaş comis la baza logistică a NATO din Kabul

Cei doi cetăţeni români fac parte din personalul civil şi sunt angajaţi pe bază de contract la o firmă internaţională ce deserveşte o bază logistică din capitala afgană.

Din informaţiile neconfirmate încă oficial, rezultă că unul dintre cetăţenii români ar fi fost rănit şi se află acum sub îngrijire medicală, iar cel de-al doilea este dat dispărut.

Misiunea diplomatică a României se află în contact permanent cu autorităţile locale şi este pregătită sa acorde asistenţa consulară necesară, în baza competenţelor legale, precizează MAE.

Cel puţin 7 oameni au fost ucişi într-un atac asupra unei baze militare NATO din capitala afgană, Kabul, conform rapoartelor forţelor de ordine locale. Cinci atacatori au detonat o maşină capcană la poarta bazei, în această dimineaţă, înainte de a începe să împuşte gărzile.

Atentatul a avut loc după ce ministrul de Interne a anunţat că în atacurile armate din ultima lună au murit 300 de poliţişti locali şi naţionali de origine afgană, evidenţiind transferul de putere de la trupele Aliaţilor NATO la forţele de ordine locale, în cazul operaţiunilor de luptă.

Un român a fost rănit şi altul a murit în urma unui atentat produs la Kabul

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite