Eclipsă, Super Luna şi echinocţiul, în weekend. Astrologii explică cum ne afectează fizic şi emoţional cele trei fenomene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eclipsa parţială de Soare, „Super Luna“ şi echinocţiul de primăvară sunt cele trei evenimente astronomice care au loc în acest weekend. Fenomenul rar, întâlnit de doar patru ori în decursul unui mileniu, ne va influenţa starea fizică şi emoţională, afirmă specialiştii în astrologie.

Trei fenomene astronomice care apar foarte rar împreună au loc în acest sfârşit de săptămână: eclipsa de Soare, „Super Luna” şi echinocţiul de primăvară. Medicii atrag atenţia că cei care vor privi eclipsa fără ochelari de protecţie riscă să se aleagă cu arsuri solare, în timp ce astrologii afirmă că eclipsa parţială de Soare influenţează starea emoţională.

Prin urmare, sensibilitatea emoţională exacerbată, insomniile sau răul fizic sunt normale în această perioadă, mai spun specialiştii.

La eclipsa parţială de Soare, radiaţiile sunt şi mai puternice 

Astfel, oftalmologii atrag atenţia asupra pericolelor la care se supun cei care vor să vadă eclipsa parţială de Soare, chiar şi cu ochelarii de protecţie. Bucăţile de sticlă colorată, ochelarii de soare sau alte dispozitive improvizate nu garantează că sănătatea ochiului va rămâne intactă.

„La eclipsă, Soarele este acoperit parţial şi gradat, lumea fiind tentată să privească acest fenomen. Fiind o eclipsă parţială, radiaţiile sunt şi mai puternice. Ele produc o arsură în zona centrală a ochiului, iar omul riscă să îşi piardă vederea centrală. Sunt arsuri ireversibile, dar simptomele nu apar pe loc, ele pot apărea a doua zi”, a explicat medicul oftalmolog Mircea Moraru.

Potrivit acestuia, ochelarii de soare nu oferă protecţie, iar cei speciali nu se găsesc în centrele de optică. Deşi admit că fenomenul este unul spectaculos, medicii atrag atenţia că este mult mai indicat ca eclipsa de Soare să fie privită la televizor.

„Nici un fel de lentile de ochelari de soare, sticle colorate sau afumate, radiografii, dvd-uri nu conferă protecţie pentru ochii dumneavoastră. Priviţi doar la TV eclipsa, dacă doriţi să vă păstraţi vederea intactă”, a declarat şi profesorul Monica Pop. 

„Eclipsa de Soare aduce stări emoţionale inexplicabile“

Pe de altă parte, astrologii spun că deşi medicii nu recunosc, eclipsele aduc întotdeauna stări fizice şi emoţionale neliniştitoare. Unii nu pot să doarmă şi au o stare de nelinişte inexplicabilă, îşi fac tot felul de griji, iar sensibilitatea emoţională este exacerbată.

„Odată ce eclipsa s-a produs, trec şi aceste stări. Această eclipsă parţială de Soare, deoarece semnalează trecerea din semnul peştilor în semnul berbecului, deci se încheie un ciclu de zodiac complet, este un nou început. Pentru orice român, indiferent ce zodie este, efectele generale ar trebui să fie aceleaşi. Este un punct de răscruce, de renunţare la tot ce este vechi şi de îmbrăţişare a noului. Suntem în punctul în care trebuie să alegem: din starea de inactivitate trebuie să trecem într-o stare guvernată de dorinţa de acţiune şi noi începuturi”, a declarat astrologul Mihaela Bucovală (foto dreapta).

eclipsa de soare astrolog mihaela bucovala
eclipsa de soare astrolog mihaela bucovala

Potrivit acesteia, eclipsa solară totală apare întotdeauna la Lună nouă, adică atunci când Soarele şi Luna sunt aliniate, iar aceasta îl acoperă complet pe primul.

„Luna acoperă complet Soarele la eclipsă solară totală. În România, din cauza latitudinii la care ne aflăm pe glob, ea va fi percepută ca o eclipsă parţială de Soare. Discul lunii acoperit din România, în funcţie de latitudine, se va vedea acoperit de Lună cam 40-55%. În nord se va vedea acoperit mai putin, iar în sudul ţării, mai mult”, a explicat astrologul.

Al doilea eveniment astronomic care are loc în weekend este Super Luna. „Eclipsa de Soare întâmplându-se la lună nouă, lună nouă înseamnă că Soarele şi Luna sunt aliniate, iar Luna se va vedea foarte aproape de pământ şi pare mult mai mare decât de obicei”, a completat Mihaela Bucovală, adăugând că al treilea eveniment astronomic, echinocţiul de primăvară, se produce, de fapt, pe 21 martie, la ora 00.45.

„Toate aceste trei evenimente se întâmplă extrem de rar laolaltă, iar un echinocţiu de primăvară care să aibă loc în luna martie odată cu o eclipsă de Soare în acest secol se va întâmpla doar de patru ori: în 2015, în 2034, în 2053 şi în 2072”, a completat astrologul, care mai spune că în preajma echinocţiului are loc Paştele creştin şi cel evreiesc.

O eclipsă parţială de Soare, în timpul căreia Luna va acoperi peste jumătate din discul astrului, va putea fi observată şi din Bucureşti, vineri, între orele 10.48 şi 13.04. „Pentru că cerul este aproape la fel, adică gradul de poluare nu diminuează prea mult spectacolul, dar evident trebuie să fie senin. Dar durata relativ lungă a acestei eclipse parţiale va permite ca printr-o spărtură de nori să avem posibilitatea să o vedem în frumuseţea ei”, a spus Magda Stavinschi, doctor în astronomie.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite