Scandalul dezinfectantelor. Şi dacă este adevărat?!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

De câteva minute citesc cu stupoare blogul lui Tolo şi stau cu o ureche pe Realitatea. Sunt stupefiat! Nu pot descrie altfel starea mea de spirit. Am vizitat în urmă cu 3 zile un spital care arăta la fel ca în occident şi cu performanţe similare. Am sesizat dispersoarele cu dezinfectante existente în terapie chiar şi la uşa liftului. I-am felicitat pe însoţitori şi i-am întrebat de ce nu există dispozitive similare şi în secţii.

„Costă mult, sincer nu avem resurse pentru toate nevoile, dar poate se va gândi cineva să dea mai mulţi bani şi separat, prin programul de combatere a infecţiilor nosocomiale. Altfel, tarifele oferite de CNAS sunt şi aşa sub costuri, oricât am vrea.” Adevăruri triste spuse de oameni care în fiecare zi se luptă cu moartea.

De aici însă până la diluarea voluntară de către un producător a substanţelor comercializate este un hău! Nu poate fi de vină rapacitatea. Pot suspecta, că aşa cum reţeta asfaltului nu este respectată din cauza corupţiei, tot aşa s-o fi gândit şi patronul să îşi toarne apa în soluţii, cât să acopere parandaraturile!

Nu aş fi scris truismele de mai sus dacă nu aş aştepta de la DNA să dispună imediat, azi, acum, pe loc, sigilarea tuturor produselor existente în spitale din întreaga ţară sau înainte ca acestea să fie retrase sau aruncate la chiuvetă! Cei care au primit vreun ban de la respectivul producător, indiferent sub ce formă, sunt părtaşi la curmarea vieţilor pacienţilor infectaţi în spitale şi vor reacţiona de îndată.

Dacă lucrurile se confirmă – patronul trebuie arestat şi să i se ofere o şansă de înjumătăţire a unei pedepse de 20 de ani dacă recunoaşte toate spăgile pe care le-a dat, dacă le-a dat. Ar fi începutul unei disperate nevoi de schimbare în spitalele din România.

Aceasta uimitoare descoperire, dacă se confirmă, este rezultatul şi dovada de netăgăduit că lipsa de transparenţă, minciunile şi compromisurile din spitalele româneşti generează corupţie şi mii de decese din cauze administrative, supra-adăugate bolilor! Minciuna tolerată, conform căreia în România nu există infecţii, a fost factorul declanşant! Dacă, indiferent de numărul deceselor, acestea sunt ascunse – de ce să le mai tratăm cu antibiotice scumpe, de ce să mai dăm bani pe dezinfectant, de ce să pună alţii apa în dezinfectante când putem pune şi noi, de la sursă?! Abominabil!

Dacă însă aceasta campanie naţională de asanare a corupţiei care ucide nu se va declanşa şi nu va deveni publică, atât cât permite legea, dacă nu va conduce la măsuri drastice, atunci putem să ne declarăm, cu toţii, înfrânţi în faţa unui stat corupt, dincolo de speranţă.

Mingea este acum în terenul procurorilor. Kovesi să nu se mai plângă de salariile medicilor – care ar putea fi acoperite cu ceea ce ar trebui confiscat de la inculpaţi. Să intervină direct, să pună mecanismul legii în funcţiune azi, acum, şi va beneficia de recunoştinţa faptului că îşi face meseria aşa cum trebuie. Sper că de această dată Premierul şi Preşedintele vor considera că este normal să ia atitudine, să reacţioneze pe măsură, informând opinia publică cu măsurile şi informaţiile adecvate.

După atacul terorist din Belgia, autorităţile ieşeau din oră în oră ca să ne ţină la curent. Amploarea efectului apei turnate în dezinfectante, în ţara noastră, este cu mult mai mare decât al exploxiei unei bombe. Poate rezultatul nu este atât de spectaculos, însă victimile sunt cu duiumul! Aşa că domnilor conducători, comunicaţi, informaţi-ne, arătaţi de a cui parte sunteţi.

Ceasul ticăie şi cu fiecare secundă criminalii îşi acoperă urmele!   

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite