Percheziţii în Bucureşti şi în 11 judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală. Erbaşu, Strabag şi UTI, printre firmele vizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 150 de percheziţii au avut loc, duminică dimineaţă, la mai multe firme de construcţii în Bucureşti şi în 11 judeţe, printre care şi Erbaşu, Strabag şi UTI. Este vorba de un dosar de evaziune fiscală de 30 de milioane de euro.

În acest dosar, sunt vizate 90 de persoane suspectate de spălare de bani şi de evaziune fiscală în domeniile IT şi construcţii. Prejudiciul se cifrează în jurul valorii de 30 de milioane de euro. 

Poliţiştii de la Investigarea Criminalităţii Organizate au făcut percheziţii în Bucureşti şi în 11 judeţe: Arad, Argeş, Ilfov, Sibiu, Teleorman, Vrancea, Dâmboviţa, Vâlcea, Giurgiu, Olt şi Gorj. Percheziţiile au avut loc atât la sediul firmelor, cât şi la locuinţele persoanelor suspectate de evaziune fiscală şi de spălare de bani.

Poliţiştii au pus în executare 90 de mandate de aducere, anchetatorii urmând să stabilească, în urma audierilor, dacă vor lua măsuri preventive în cazul suspecţilor.

Printre firmele percheziţionate au fost şi Erbaşu, UTI, Strabag, Romsys şi Total Network Solution.

Percheziţii au avut loc şi la locuinţa lui Cristian Romeo Erbaşu.

În dosar sunt vizate peste 200 de societăţi comerciale care, în perioada 2011-2014, ar fi creat circuite fictive pentru a nu plăti taxele şi impozitele datorate bugetului de stat, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române. „De asemenea, prin intermediul societăţilor implicate ar fi fost transferate aproximativ 100 de milioane de euro către persoanele în cauză, iar banii astfel obţinuţi ar fi fost reintroduşi în circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare în baza unor documente fictive“.

La percheziţii au participat peste 300 de poliţişti de la unităţile centrale şi teritoriale ale Poliţiei Române şi luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite