Noi proteste în Piaţa Victoriei: „Problema este una singură: Guvernul Tudose“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Susţinătorii proiectului de conservare a zonei Roşia Montană s-au adunat şi duminică seară în Piaţa Victoriei, pentru a protesta după ce premierul Mihai Tudose a susţinut că se va încerca retragerea candidaturii pentru includerea pe lista UNESCO.

UPDATE 21.00 Cei aproximativ 600 de manifestanţi şi-au aprins lanternele de la telefoanele mobile şi au intonat imnul. Protestatarii şi-au exprimat dezacordul faţă de intenţia Guvernului de a întrerupe demersurile pentru înscrierea Roşiei Montane pe lista UNESCO şi au scandat împotriva Cabinetului Tudose.

În piaţă a fost adusă şi o cruce pe care scrie "PSD - Dragnea" şi "Viitorul ţării".

UPDATE 20.30 În jur de 200 de oameni s-au strâns în Piaţa Victoriei, dar lumea continuă să vină în faţa Guvernului.

Manifestanţii scandează: „Pilonul II nu e pentru voi“, iar maşinile care trec prin zonă claxonează în semn de susţinere.


Protestul a fost anunţat pe Facebook, pentru ora 20.30.  ”Gata! Problemele sunt prea multe, sfidarea e prea mare. Ne pasă de justiţie, de pensii, de Roşia Montana, de păduri, de drepturile noastre legitime iar în acest moment toate sunt ameninţate de Tudose şi ai lui. Nu, nu sunt mai multe probleme, de fapt problema este una singură: Guvernul Tudose”, au scris organizatorii pe Facebook.

Sâmbătă seara, peste 200 de persoane, susţinători ai proiectului de conservare a zonei Roşia Montană, s-au adunat în Piaţa Victoriei, pentru a protesta faţă de retragerea sitului de pe lista UNESCO.

Alte 200 de persoane au participat, vineri seară, la un protest organizat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca şi au cerut demisia premierului Mihai Tudose tot pentru intenţia Guvernului de a retrage candidatura Roşiei Montane la statutul de sit protejat UNESCO.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite