Românii, în stradă înainte de alegeri. 10.000 de oameni la Cluj, 2.000 la Sibiu, 3.000 la Timişoara: „Cine nu votează ţara o trădează!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri seară s-au organizat proteste în mai multe oraşe din România, în semn de solidaritate cu românii din diaspora, dar şi pentru a-i îndemna pe cei din ţară să iasă în număr cât mai mare la vot la cel de-al doilea tur de scrutin pentru alegerile prezidenţiale 2014.

BUCUREŞTI UPDATE 23.00 Mitingul organizat în Capitală, unde au participat peste 4.000 de persoane, s-a încheiat în jurul orei 23.00, fără să fie înregistrate incidente. Manifestanţii au ieşit în stradă pentru a cere autorităţilor să organizeze mai multe secţii de votare pentru românii din diaspora. Cu toate acestea, o parte dintre cei prezenţi în stradă au strigat şi lozinzi împotriva premierului Victor Ponta şi a PSD. 

CLUJ UPDATE 22.30 Mitingul de la Cluj-Napoca, unde majoritatea protestatarilor scandau lozinci împotriva candidatului PSD la prezidenţiale, s-a încheiat fără incidente, după aproximativ patru ore. Mitingul s-a încheiat în faţa Casei de Cultură a Studenţilor din Piaţa Lucian Blaga, în jurul orei 22.00.

ARAD UPDATE 22.20 Şi la Arad oamenii au ieşit vineri în stradă şi au luat parte la un marş în semn de solidaritate cu românii din diaspora

BUCUREŞTI UPDATE 22.08 Protestatarii din faţa sediului PSD au decis să se îndrepte spre Piaţa Universităţii, transmite corespondentul „Adevărul”.

BUCUREŞTI UPDATE 22.00 Manifestanţii continuă să scandeze „Ponta nu rezişti nici cu mii de securişti“ sau „Plagiatorul minte poporul“, în faţa sediului PSD. 

BUCUREŞTI UPDATE 21.20 Grupul de protestatari a plecat de la Guvern şi, în drum spre sediul PSD, a blocat o parte din Bulevardul Kiseleff. Ei merg pe prima bandă şi scandează „Jos comuniştii“. Ajunşi în faţa sediului PSD, manifestanţii au început să huiduie şi să strige „Hoţii“, şi „Ponta afară, diaspora în ţară“.

Protest in bucuresti in fata sediului psd FOTO Adevarul/ada

CLUJ UPDATE 21.10 Numărul protestatarilor a crescut la aproximativ 10.000 de persoane, pe măsură ce marşul trece prin mai multe zone ale Clujului. 

BUCUREŞTI UPDATE 20.55 Manifestanţii au ajuns în faţa Guvernului şi scandează “Libertate“, cer secţii de votare peste hotare şi strigă „Afară cu mafia din ţară“. Se huiduie şi sunt strigate lozinci   împotriva lui Victor Ponta.

TIMIŞOARA UPDATE 20.40 Mitingul din Piaţa Victoriei s-a încheiat fără incidente. Timişorenii au îndemnat întreaga ţară să iasă la vot, duminică, şi să voteze împotriva lui Ponta şi a PSD-ului.

image

BUCUREŞTI UPDATE 20.15 Între manifestanţi a izbucnit un mic conflict care a determinat intervenţia jandarmilor: un grup de oameni care afişa o pancartă cu mesaj împotriva exploatării gazelor de şist a fost îmbrâncit de un alt grup, pe motiv că nu acesta este scopul protestului. 

CONSTANŢA UPDATE 20.14 La Constanţa, numărul celor care vineri seara a miting a fost mai mic, însă manifestanţii au fost mult mai vocali.

După ce au mărşăluit prin Constanţa, protestatarii au revenit în faţa Prefecturii Constanţa unde au continuat manifestaţia. 

Înarmaţi cu pancarte, fluiere şi steaguri, cei aproximativ 200 de manifestanţii au vrut să transmită un mesaj clasei politice. Pe pancarte erau mai multe mesaje: „Plagiatorul minte poporul“, „Ieşiţi la vot“, „Fiţi eroi în turul doi“.

De la scandări „Iohannis preşedinte, o dorinţă sinceră“, tinerii au strigat şi „Jos Mazăre“, dar şi împotriva baronului Nicuşor Constantinescu.  

TIMIŞOARA UPDATE 20.09 La microfon a vorbit şi un tânăr venit din Moldova, care i-a îndemnat pe locuitorii regiunii sale să nu mai voteze cu comuniştii. 

IMAGINI DE LA PROTESTUL DIN TIMIŞOARA

CRAIOVA UPDATE 20.05 Protestatarii au declarat  că nu este normal ce s-a întâmplat pe data de 2 noiembrie în diaspora. „Toţi românii au drept de vot. Am venit la acest eveniment in semn de solidaritate cu românii din diaspora care nu au putut să voteze in primul tur de scrutin“, a declarat unul dintre manifestanţi. Protestatarii i-au îndemnat pe oameni să iasă la vot într-un numar cât mai mare în turul II al alegerilor prezidenţiale. Oamenii au scandat  lozinci antiguvernamentale şi împotriva lui Victor Ponta. „Ieşiti şi votaţi, altfel nu contaţi“,„Jos Ponta!“ 

BUCUREŞTI UPDATE 20.00 Circa 2.500 de manifestanţi au plecat în marş spre Guvern, scandând "Demisia!" şi "Ieşiţi din casă, dacă vă pasă!". Coada se întinde de la Intercontinental până la Piaţa Romană. Jandarmii încearcă să-i împiedice pe protestatari să ocupe Bulevardul Magheru, fără succes, însă: oamenii au ocupat o bandă de circulaţie şi scandează „Libertate“, îndemnându-i pe trecători să li se alăture. 

Forţele de ordine încearcă să le explice protestatarilor că nu au autorizaţie şi îi îndeamnă să se deplaseze uşor pentru a nu bloca traficul din zonă. 

Protest in bucuresti - oamenii merg spre Guvern FOTO Adevarul/Vlad Epurescu

SIBIU UPDATE 19.50 Protestul s-a încheiat, după ce grupul de manifestanţi au ajuns din nou în Piaţa Mare, au cântat Hora Unirii şi au întins steagul imens.

TIMIŞOARA UPDATE 19.36 În jur de 4.000 de persoane protestează la această oră încentrul Timişoarei. Este o veritabilă atmosferă de concert în Piaţa Victoriei, unde muzicienii de la trupa Colectiv se află în prim plan. Ei sunt autorii hit-ului „Nouă ne pasă“. 

protest timisoara

BUCUREŞTI UPDATE 19.29 Potrivit Jandarmeriei, în Piaţa Universităţii sunt peste 1.000 de manifestanţi.Oamenii scandează „Ne-aţi furat cu totul, nu furaţi şi votul“, iar multe dintre nemulţumirile bucureştenilor sunt îndreptate împotriva premierului Victor Ponta: „Plagiatorul ne fură viitorul“, „Ponta, şef de hoţi, de corupţi şi mafioţi“, dar şi împotriva televiziunilor: „Antena 3, nişte derbedei“, "Nu furaţi poporul cu televizorul". 

Unul dintre afişele electorale cu Victor Ponta a fost rupt, iar protestatarii au călcat cu picioarele pe el.

Protest Bucuresti afis cu ponta daramat

CLUJ-NAPOCA UPDATE 19.12 Manifestanţii au plecat în marş spre cartierul Mărăşti.

mars cluj

CLUJ-NAPOCA UPDATE 19.09 Proclamaţia de 7 puncte citită la Cluj-Napoca:

1. Oprirea cianurii

2. Dreptul asigurat la vot

3. 6% din PIB pentru Sănătate şi respectarea dreptului la sănătate al cetăţenilor

4. 6% din PIB pentru Educaţie şi salarii mai mari pentru profesori

5. Eliminarea imunităţii parlamentarilor în ceea ce priveşte arestarea şi reţinerea

6. Parlament de 300 de persoane

7. Alegerea Avocatului Poporului prin vot direct.

piata unirii

SIBIU UPDATE 19.01 S-a cântat „Treceţi batalioane Carpaţii!“

protest sibiu

SIBIU UPDATE 18.55 Pe Pietonala Nicolae Bălcescu s-a întins un steag imens, de zeci de metri.

sibiu steag

BUCUREŞTI UPDATE 18.53 S-au adunat circa 500 de persoane care cer înfiinţarea mai multor secţii de votare în diaspora şi scandează lozinci împotriva premierului Victor Ponta: "Azi plagiator, mâine dictator". De asemenea, protestatarii îi îndeamnă pe români să meargă la vot duminică, pe 16 noiembrie, pentru „a da jos guvernul mincinos“. Câţiva bucureşteni care au ieşit în stradă au adus cu ei jucării din pluş: unii îl flutură pe celebrul şoricel Mickey Mouse, iar alţii îl au pe Moş Crăciun în miniatură. 

Jucarii aduse la protest in bucuresti FOTO Adevarul/ada

CLUJ-NAPOCA UPDATE 18.52 La Cluj-Napoca se citeşte o proclamaţie cu 7 puncte.

SIBIU UPDATE 18.51 S-au adunat circa 2.000 de oameni.

Protest la Sibiu - Piaţa Mare, 14 noiembrie  

CRAIOVA UPDATE 18.44 Sute de craioveni au ieşit în stradă, vineri, la protestul pentru democraţie, fiind solidari cu românii din diasporă, care nu au putut vota în primul tur al prezidenţialelor, din 2 noiembrie 2014. Reamintim că românii din străinătate au fost împiedicaţi să voteze, din cauza proastei organizări a Ministerului de Externe. 

protestcraiova

BUCUREŞTI UPDATE  18.43 În Piaţa Universităţii s-au adunat circa 300 de persoane.

PROTEST BUCURESTI

ARAD UPDATE 18.42 Peste 700 de oameni participă la marşul din Arad. Se scandează „Jos Ponta“, „Vrem să votăm“ şi „Aradul nu te vrea“. Coloana a plecat de la Casa Sindicatelor, pe Bulevardul Revoluţiei şi au trecut prin faţa Primăriei. În faţa sediului PSD, oamenii s-au oprit pentru a continua să scandeze împotriva lui Victor Ponta.

protest arad

CLUJ-NAPOCA 18. 41 Circa 5.000 de oameni au ieşit în stradă la Cluj-Napoca. 

SIBIU UPDATE 18.40 În Piaţa Mare din Sibiu s-au adunat circa 1.000 de oameni care scandează: „Fără politică în biserică!“, „Cine nu votează ţara o trădează“

TIMIŞOARA UPDATE 18.30 Mitingul pro diaspora a început în Piaţa Victoriei din Timişoara la ora 18.00 şi, până în prezent, s-au strâns peste 1.500 de persoane. Mulţi alţi oameni sunt însă în drum către centru, iar organizatorii spun că se aşteaptă ca vârful să fie după ora 19.00. 

protesttimisoara

Participanţii la miting au cu ei tobe, steaguri (toate steagurile regiunilor istorice), instalaţie de sunet. La începutul manifestaţiei, oamenii au cântat „Nouă ne pasă“, iar în prezent scandează „Jos Ponta“, „Libertate“ şi „În turul doi ne luăm ţara înapoi“. 

SIBIU UPDATE 18.26: S-au adunat în jur de 700 de persoane. Printre aceştia sunt români din diaspora care au stat la cozi în urmă cu două săptămâni şi nu au putit vota, aşa că au venit să voteze acasă. Un cuplu de români stabilit la Paris au povestit că au pecat din ţară din cauza comuniştilor şi acum au ajuns să nu mai poată vota.

Grupul de manifestanţi se pregăteşte să plece în marş pe Pietonala Nicolae Bălcescu din Sibiu.

protest piata mare sibiu

BUCUREŞTI UPDATE 18.23: Potrivit jandarmilor, în PIaţa Universităţii sunt în jur de 200 de persoane. Se cânta imnul şi se anunţă la portavoce că sunt proteste similare şi în alte oraşe ale ţării. Se scandează: „Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse!“, „Jos Guvernul mincinos!“.

Your browser does not support iframes.

Organizatorii spun că dacă în următoarea oră se adună mai multe persoane, vor porni într-un marş spre Guvern.

CLUJ-NAPOCA UPDATE 18.20 La Cluj-Napoca s-au adunat circa 2.000 de persoane.

SIBIU UPDATE 18.13 În Piaţa Mare s-au adunat în jur de 300 de manifestanţi.

protest piata mare sibiu
protest piata mare sibiu

BUCUREŞTI UPDATE 18.08 În Piaţa Universităţii oamenii încep să se adune, fiind la această oră în jur de 150 de persoane. Sunt împărţiţi în două tabere: tabăra susţinătorilor lui Klaus Iohannis şi tabăra susţinătorilor lui Victor Ponta. A avut loc şi un mic incident, când un susţinător din tabăra pro-Iohannis l-a tras de căciulă pe un bătrân din tabăra pro-Ponta, fiind necesară intervenţia jandarmilor. 

SIBIU UPDATE 18.00 În Piaţa Mare din Sibiu se adună oamenii încontinuu. Au steaguri şi pancarte pe care scrie: „Votaţi cu capul, nu cu stomacul, Votaţi Libertatea!“, „Ieşi şi votează, ştampila ta contează!“. Se împart foi cu imnul României.

BUCUREŞTI UPDATE 17.50 În Piaţa Universităţii s-au adunat aproximativ 50 de protestatari şi scandează mesaje precum „Vor să conteze, lăsaţi-i să voteze“, „BEC nu uita Constituţia“, „MAE nu uita, asta nu e ţara ta“, dar şi „Ponta eşti un mincinos, jos, jos, jos“.

Protest Bucuresti în semn de solidaritate cu românii din diaspora FOTO Adevarul/Ada
Protest Bucuresti în semn de solidaritate cu românii din diaspora FOTO Adevarul/Ada

CLUJ-NAPOCA UPDATE: În jurul orei 13.00, aproximativ 500 de membri PSD au venit în centrul oraşului. Aceştia au adus trandafiri roşii şi au strigat „Votaţi Victor Ponta“.  

Mii de români şi-au anunţat pe Facebook prezenţa la manifestaţiile pentru susţinerea dreptului la vot al românilor din diaspora, dar şi pentru a-i convinge pe cât mai mulţi oameni să iasă duminică la vot, în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale 2014, în care candidează Klaus Iohannis (ACL) şi Victor Ponta (PSD+UNPR+PC). Protestele sunt organizate în mai multe oraşe ţară, printre care: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Oradea, Braşov, Sibiu, Timişoara, Iaşi, Baia Mare, Constanţa, Ploieşti, Arad, Târgu Mureş, Galaţi, Târgovişte şi Târgovişte.

Astfel de proteste au fost organizate şi sâmbăta trecută, când mii de oameni au ieşit în stradă. 

Reamintim că în primul tur al alegerilor prezidenţiale, din 2 noiembrie, mii de români de peste hotare s-au revoltat din cauză că nu au mai putut ajunge la urne, după ce au stat mai multe ore la coadă, în faţa secţiilor de votare din incinta ambasadelor sau consulatelor României. Oamenii au criticat proasta organizare a scrutinului, de către Ministerul de Externe. 

Noul ministru al Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a anunţat luni, 10 noiembrie, că Guvernul a majorat bugetul MAE cu 1,5 milioane de lei din fondul de rezervă pentru a asigura desfăşurarea în condiţii bune a celui de al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale în diaspora.

Cu aceşti bani, MAE va dispune trimiterea unui număr de şapte ştampile şi cabine de vot, maximul care îl permite legea, suplimentarea personalului din secţiile de votare cu 120 de oameni, înlocuirea reprezentanţilor partidelor care nu sunt prezenţi cu diplomaţi MAE şi accesul la declaraţia pe propria răspundere dinaintea zilei de 16 noiembrie. „Am decis să punem la dispoziţie formulare xerocopiate şi pixurile necesare”, sună soluţia lui Meleşcanu.

Toate aceste măsuri luate de MAE nu rezolvă de facto problema votului în diaspora. De exemplu, secţiile de votare din Londra şi Paris, unde se află mari comunităţi de români, au funcţionat şi în primul tur de scrutin la capacitate maximă şi nu s-a putut evita cozile imense formate în faţa secţiei de votare. Singura măsură care ar putea rezolva problema cozilor este suplimentarea secţiilor de votare, decizie pe care Meleşcanu o amână la nesfârşit.

„MAE, ca entitate, are atribuţii logistice. Nu MAE reglementează procesul electoral în afara ţării. Nu cred că este bine să întreţinem această confuzie, în ce priveşte atribuţiile MAE şi BEC în interpretarea legii. MAE nu are nicio calitate în interpretarea legii. Vom propune BEC să analizeze care este temeiul legal şi dacă, din punct de vedere legal, putem să facem acest lucru“, a mai spus noul şef al MAE. Aşadar, înlocuirea lui Corlăţean cu Meleşcanu a fost doar o metodă a premierului Ponta de a adormi pe protestatari şi de a trage de timp, fără a înfiinţa noi secţii de votare pentru diaspora.

Bucureşti. Plimbare până la Guvern pentru a-i îndemna pe români să voteze: „Este şi o plimbare împotriva lui Ponta“

Primăria Generală a Capitalei nu a autorizat protestul de vineri, 14 noiembrie, creat pe reţelele de socializare, prin care românii sunt îndemnaţi să iasă la vot. Cu toate acestea, bucureştenii au anunţat pe diferite grupuri create pe Facebook că vor ieşi să protesteze, organizând „o plimbare civică“ împotriva lui Victor Ponta. Evenimentul anunţat pe Facebook, care nu a fost autorizat de municipalitate, se numeşte „Votul tău e important, fii duminică votant!“ şi ar fi trebuit să aibă loc în Bucureşti astăzi, de la ora 18.00. Deşi organizatorii au cerut avizul Primăriei Generale, municipalitatea nu a aprobat organizarea evenimentului. Cu toate acestea, pe reţelele de socializare bucureştenii au anunţat că nu renunţă cu una cu două şi că astăzi se vor strânge în Piaţa Universităţii.

Cluj-Napoca. Clujul iese în stradă. Din nou. „La protest n-am vrea să auzim sloganuri împotriva Regatului şi nici lozinci despre superioritatea Ardealului“

Clujenii ies, din nou, vineri, 14 noiembrie, în stradă ca să protesteze faţă de modul defectuos în care a fost organizat primul tur al alegerilor prezidenţiale 2014. Protestul va începe la ora 18.00, iar o jumătate de oră mai târziu vor pleca din cartierul Mărăşti spre centru.

Sâmbăta trecută, pe 8 noiembrie, pe străzile Clujului au protestat mii de clujeni. Forţele de ordine au zis peste 5.000, organizatorii - circa 10.000. Mitingul a fost unul paşnic.

Timişoara. „Fii timişorean!“ Protest pro-diasporă şi anti-corupţie la Timişoara, pentru un vot drept şi democratic

Timişorenii vor ieşi, în această seară, de la ora 18.00, la un nou miting pentru democraţie şi împotriva premierului Victor Ponta.

Protestul aprobat de Primăria Timişoara se va desfăşura în Piaţa Victoriei, între orele 18-21. Adunarea s-a făcut din nou pe Facebook, unde, până la această oră, au aderat în jur de 2.500 de persoane. „Primele strigăte împotriva comunismului s-au făcut auzite în 1989 aici, la Timişoara. Atunci, timişorenii au dat posibilitatea săvărşirii unei reacţii în lanţ în toată România care ne-o eliberat pe toţi de comunism. Haide să arătam din nou, ce înseamnă Timişoara! Vino din nou pentru a sta unit şi solidar cu românii din diaspora şi din ţară pentru dreptul de a vota într-o ţara cu un guvern corupt şi fraudulos! Ponta crede că a învins, ei bine, nu a învins încă. Acesta nu va fi, sperăm noi, un protest al Banatului şi Ardealului, ci al întregii Românii! Fraţi români de pretutindeni, haideţi să ieşim în stradă pentru a ne expune punctul de vedere, fără să fim plătiţi şi mituiţi de nimeni, în sinceritatea noastră! Indiferent de sfidări şi insulte, nu vom crâcni şi vom sta uniţi, unul lângă altul şi vom arăta că atât timp cât noi stăm în picioare, ei nu vor triumfa!”, se arată în motivarea organizatorilor mitingului.

Sibiu. Sibienii protestează vineri seara pentru votul din diaspora

Sute de persoane sunt aşteptate vineri în centrul Sibiului pentru a protesta faţă de modul în care a fost organizat votul în diaspora.

Mobilizarea general s-a făcut pe Facebook, iar protestul are loc vinery seară între orele 18:00-20:00 pe traseul Piaţa Mare - strada Nicolae Bălcescu - Piaţa Mare, fiind avizat de către Primăria Sibiu.

“Haideţi să ne strângem în data de 14.11, într-un număr cât mai mare, la ora 18:00, în Piaţa Mare, pentru a face un pas spre o Românie normală, spre o Românie a lucrului bine făcut, spre respect reciproc, civilizaţie şi seriozitate!“

Mai mulţi tineri din Sibiu au realizat un videoclip emoţionant care a devenit viral pe reţelele de socializare. Tinerii poartă pancarte cu mesaje în care explică de ce îl susţin pe Klaus Iohannis.

Mesajul tinerilor din Sibiu pentru România

„Acest video a fost făcut din simpatie şi respect pentru un om care noi credem că merită o şansă să ne creeze o ţară ca afară”, spun protagoniştii. 

Braşov. Protest pentru un vot democratic în diaspora

Zeci de mii de români sunt chemaţi diseară să iasă în stradă în marile oraşe pentru a protesta faţă de modul cum sunt organizate alegerile în diaspora. Mesajele de chemare la manifestaţie circulă pe facebook şi au fost distribuite deja de mii de oameni.

La Braşov, protestul este anunţat pentru diseară la ora 18.00 în faţa Prefecturii. Mai sunt anunţate manifestării şi la Bucureşti, Cluj, Timişoara, Sibiu, Oradea, Iaşi, Baia Mare, Constanţa, Ploieşti, Arad, Galaţi, Târgovişte şi Craiova. Motivul pentru care oamenii sunt chemaţi să iasă în stradă este legat de încălcarea dreptului la vot a românilor din diaspora.

Iaşi. 1.700 de persoane şi-au anunţat prezenţa la protestul de solidarizare cu diaspora de la Iaşi

Ieşenii nemulţumiţi de modul de organizare al alegerilor în diaspora vor protesta astăzi, începând cu ora 18.00. Aproape 2.000 de persoane şi-au anunţat prezenţa.

Manifestarea de solidarizare cu românii care nu au putut vota în turul I, mai ales cei din străinătate, se va desfăşura la Iaşi în zona Palatului Culturii. Primăria municipiului Iaşi a primit o cerere de autorizare a protestului de la Ionuţ Iftode, cerere avizată pozitiv de oficialii ieşeni.

Acelaşi Ionuţ Iftode este unul dintre administratorii paginii de Facebook pe care s-a mediatizat protestul din această seară. Până la ora redactării acestei ştiri, pe contul de pe reţeaua socială în jur de 1.700 de persoane.
 

Constanţa. „Înlăturaţi Ciuma Roşie care s-a extins ca o pânză de păianjen peste România“

Vineri, 14 noiembrie, constănţenii vor pleca într-un marş pe străzile oraşului, protestând astfel faţă de abuzurile Puterii. Adunarea se dă în faţa sediului Primăriei, ora 16.00.

Traseul marşului în Constanţa va fi următorul: Primărie – Dacia - Casa de Cultură – Republica – Primărie. De la ora 18.00, constănţenii vor protesta în faţa sediului primăriei. La Constanţa, şi-au anunţat prezenţa aproape 2.500 de manifestanţi. Organizatorii spun că rolul mitingului este acela de a-i atenţiona pe guvernanţi că nu pot abuza de puterea de care dispun pentru a-şi servi propriile interese.

Bacău. Protest neautorizat în faţa Prefecturii. Votanţii lui Klaus Iohannis se vor ciocni de simpatizanţii lui Victor Ponta

Peste o mie de persoane ar putea lua parte astăzi, de la ora 17.00, în fata Prefecturii Bacău, la un miting de protest împotriva lui Victor Ponta. Mitingul nu a fost autorizat de comisia constituită la Primăria Bacău. Dacă simpatizanţii ACL vor ieşi în stradă, afirmă surse din PSD, atunci încă o mie de simpatizanţi ai lui Victor Ponta ar putea veni în Piaţa Tricolorului.

Reprezentanţii ACL, dar şi Florin Suciu, unul dintre ecologiştii care militează împotriva exploatării gazelor de şist dar şi a proiectului „Roşia Montana“, au încercat să obţină autorizaţie de la Primărie. Totodată şi susţinătorii lui Victor Ponta (PSD-PC-UNPR) au făcut demersuri în acest sens. Comisia care avizează şi aprobă manifestările de protest a interzis ieşirea în stradă, pe motiv că nu sunt respectate condiţiile unui articol din lege, referitor la asigurarea siguranţei cetăţenilor. 

Craiova. Peste 1500 de olteni au anunţat că vor ieşi în stradă

Un miting de solidaritate cu românii din diaspora care nu au putut vota va fi organizat, astăzi, de la ora 18.00, în Piaţa Mihai Viteazul din Craiova. La eveniment şi-au anunţat prezenţa peste 1500 de persoane.

Oamenii  susţin că vor să iasă în stradă pentru a atrage atenţia că în turul al doilea trebuie să meargă mai multă lume la vot. Manifestanţii sunt nemulţumiţi  pentru că la votul din 2 noiembrie au fost mulţi români din diaspora care nu putut vota. „Suntem peste 1500 de persoane care am confirmat, deja, că vom susţine dreptul tuturor românilor de a vota, in Piata „Mihai Viteazul“, începând cu ora 18.00.

Oradea. „Ieşim pentru noi, pentru familiile noastre, pentru viitorul nostru“

Orădenii ies, din nou în stradă ca să protesteze faţă de modul defectuos în care a fost organizat primul tur al alegerilor prezidenţiale 2014. Protestul va începe la ora 18.00.

Ca şi la protestul de săptămâna trecută, protestul a fost anunţat pe Facebook . Evenimentul, organizat de un grup de tineri, este promovat pe Facebook sub numele Protest anti-Ponta + Susţinere pentru Diaspora (ORADEA). Tinerii din Oradea au cerut şi cerut Primăriei şi Jandarmeriei autorizaţie pentru manifestare. La eveniment şi-au anunţat prezenţa peste 700.
Noul traseu va fi: Piaţa Unirii (statuia lui Mihai Viteazul) -- str. Vasile Alecsandri -- Palatul Ullmann (pe lângă Parcul 1 Decembrie) -- Centrul Civic -- Podul Dacia -- Bld. Magheru -- Magazinul Crişul -- str. Republicii (Corso) -- Prefectură (Parcul Traian).

Baia Mare. Proteste în prag de alegeri în Piaţa Revoluţiei

Piaţa Revoluţiei din Baia Mare va fi locul unde în data de 14 noiembrie sunt anunţate două proteste. Primul va fi organizat de societatea civilă şi va începe la ora 17.30, urmând ca de la ora 18:20 să se plece într-un marş, iar al doilea este organizat de către cei de la PSD Maramureş.
Cele două acţiuni de protest vor fi atent supravegheate de către jandarmii maramureşeni pentru a evita apariţia oricăror incidente.

Ploieşti. „Votul tău e important!“

Câteva sute de persoane vor fi vineri seară în centrul Ploieştiului, la un miting pro vot şi anti-Ponta, potrivit mesajelor postate pe reţele de socializare.

Aproximativ 400 de persoane şi-au dat întâlnire vineri seară în faţa Primăriei Ploieşti, începând cu ora 18.00, la un protest paşnic „pro vot şi anti-Ponta“.

„Sunt aşteptaţi toţi cei care doresc să lupte în continuare pentru adevărata libertate după care tânjeşte România de 25 de ani, pentru căderea sistemului ticălos şi pentru reformarea clasei politice. Aduceţi bannere, steaguri, mesaje şi ce mai consideraţi de cuviinţă (decente) pentru un asemenea protest, PAŞNIC de altfel. Mai presus de toate însă, este importantă prezenţa, în număr cât mai mare, pentru că doar prin unitate vom obţine schimbări, atât de dorite în România!“, este mesajul postat pe Facebook de organizatorii evenimentului.

Arad. Arădenii vor ieşi în stradă în semn de solidaritate faţă de românii din diaspora

Arădenii vor ieşi în cursul serii de vineri în stradă acolo unde va avea loc un marş în semn de solidaritate faţă de românii din diaspora.

„Se organizează un marş de solidaritate, un marş de susţinere a articolul 36 din Constiţia României...articol, care apără Dreptul la Vot... vineri 14 noiembrie 2014, ora 17.00 cu plecare din faţa Casei Sindicatelor spre Teatru si retur”, este postat pe site-ul de socializare facebook.

Slatina. Miting de solidaritate cu românii din diaspora care nu au reuşit să voteze la primul tur la prezidenţiale

Locuitorii municipiului Slatina sunt îndemnaţi să participle, vineri – 14 noiembrie, la un protest de solidarizare cu românii din diaspora care nu au reuşit să voteze în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2 noiembrie. Îndemnul, publicat pe reţeaua Facebook, este prevăzut a avea loc după-amiază pe platoul din faţa Prefecturii Olt.

Slatina se numără printre oraşele unde, vineri – 14 noiembrie, au fost anunţate a avea loc manifestări de protest faţă de proasta organizare de peste hotare a primului tur al alegerilor prezidenţiale. Chemarea la miting s-a făcut online, respectiv pe reţeaua Facebook, în dimineaţa zilei de vineri.

„Din solidaritate cu românii din diaspora care nu au reuşit să-şi exercite dreptul democratic de a vota nici după mai bine de opt ore de stat la cozi interminabile (...), ne alăturăm protestelor din ţară şi vă chemăm să fiţi prezenţi VINERI - 14 noiembrie, ora 16:30, în faţa Prefecturii Judeţului Olt. Suntem generaţia de pe online, suntem cei ce nu s-au conformat, suntem cei pe care sistemul îi vrea săraci şi dependenţi !...”, se arată în manifestul postat vineri pe Facebook şi care a devenit viral într-un timp record.

Galaţi. Duelul „galeriilor”: Simpatizanţii celor doi candidaţi se pot întâlni pe străzi, unii la miting, alţii la „plimbare”

Reprezentanţii PSD Galaţi au obţinut autorizaţie pentru un miting electoral, în vreme ce ACL-ul nu. Primăria spune că nu pot avea loc două mitinguri în acelaşi timp şi în locuri în care suporterii se pot intersecta. În aceste condiţii, ACL-ul va organiza o „plimbare”!

Primăria municipiului Galaţi aduce la cunoştinţă publică faptul că a autorizat o singură adunare publică pe data de 14 noiembrie 2014.

Primăria municipiului Galaţi atrage atenţia că organizarea oricăror adunări publice, indiferent de natura lor, fără autorizaţie, este interzisă de lege, iar cei care încalcă prevederile legale vor fi sancţionaţi potrivit legislaţiei în vigoare.

În aceste condiţii, simpatizanţii ACL galaţi au decis să facă o plimbare prin oraş. Iată cum sună mobilizarea simpatizanţilor lui Klaus Iohannis care circulă pe Facebook:

„Dragi gălăţeni, din solidaritate cu românii din diaspora care nu au reuşit să-şi exercite dreptul democratic de a vota nici după 7 ore de stat la cozi interminabile, şi fiindcă NU dorim să trăim într-o ţară condusă de un preşedinte iresponsabil, mitoman şi trădător ne întâlnim la o plimbare paşnică, VINERI, 14 noiembrie, ora 18:00, pe esplanada VIP din TIGLINA 1.

Vrem să trăim într-o Românie în care statul de drept să fie respectat, în care Justiţia să rămână independentă, iar românii din diaspora să nu mai fie batjocoriţi. Vrem un stat aflat în slujba cetăţenilor săi, care să le asigure românilor din diaspora toate condiţiile pentru ca aceştia să voteze civilizat: vot prin corespondenţă, mai multe secţii şi timp prelungit de votare.

Vă aşteptăm alături să arătăm că suntem o voce şi putem să ne decidem soarta.

Ghinion, Galaţiul nu e roşu. Coborâm în stradă, vineri 14 noiembrie, ora 18.00, loc de întâlnire esplanada VIP din Tiglina 1”.

Zalău. Protestul de solidaritate cu diaspora, ”concurat” de un marş de susţinere a lui Victor Ponta

Ultima zi de campanie pentru alegerile prezidenţiale 2014 pare să fie şi cea mai gălăgioasă. În Zalău, cel puţin, unde sunt programate, în cursul după-amiezii şi serii de vineri, 14 noiembrie, două evenimente.

Concomitent cu protestul de solidaritate cu românii din diaspora, organizat pe reţelele de socializare, la Zalău ar urma să aibă şi un marş de susţinere al candidatului PSD Victor Ponta, organizat de organizaţia social-democrată din Sălaj. PSD Sălaj nu şi-a popularizat evenimentul, însă el a fost anunţat de opozanţii de la ACL, care au apreciat că nu este decât un ”copy-paste”, încropit după ce s-a aflat de acţiunea organizată pe reţelele de socializare. Ambele evenimente au primit autorizare din partea Primăriei Zalău. Protestul are loc în intervalul orar 17.00 – 20.00, iar marşul începe de la 18.00, urmând să se desfăşoare pe traseul Troiţă - Unicarm.

Sute de mureşeni sunt aşteptaţi la Ceasul Floral la un miting de solidaritate cu diaspora: „Fii erou în turul 2!“

Târgumureşenii sunt aşteptaţi şi vineri seară, de la ora 18.00, la Ceasul Floral la un protest faţă de cum s-a desfăşurat votul din diaspora din turul 1 al alegerilor prezidenţiale 2014. Miercuri seară, sute de oameni au răspuns apelului iniţiat pe Facebook.

Zeci de târgumureşeni au participat deja la demonstraţia de miercuri seară, tot la Ceasul Floral, în semn de solidaritate cu votul din diaspora.

Recomandări pe aceeaşi temă:

FOTO VIDEO Mii de clujeni, la mitingul anti-Ponta: „Klaus, Klaus, apără-ne de Mickey Mouse!” şi DePontificaţi România!”

Peste 5.000 de manifestanţi s-au adunat în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, la un protest împotriva lui Victor Ponta, candidat la alegerile prezidenţiale 2014, dar şi în semn de solidaritate faţă de românii din diaspora care nu au putut să voteze în primul tur din cauza organizării proaste. Este al treilea protest organizat la Cluj pe această temă.

A doua seară de proteste la Constanţa. Tinerii au scandat împotriva lui Victor Ponta

Pentru a doua seară consecutiv, şi a Constanţa au fost proteste în stradă. Dacă sâmbătă în faţa Prefecturii Constanţa au ieşit 300 de tineri, duminică abia dacă s-au adunat 20.

FOTO VIDEO Mii de români în stradă, în sâmbăta protestelor din ţară

Românii din marile oraşe au ieşit în stradă cu miile, sâmbătă, în semn de protest la adresa lui Victor Ponta, dar şi pentru a susţine conaţionalii din Diasporă care nu au putut vota pe 2 noiembrie, la primul tur al alegerilor prezidenţiale. Timişoara, Cluj, Iaşi, Constanţa şi Bucureştiul au fost principalele scene ale protestelor.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite