Laura Codruţa Kovesi, inclusă de Le Monde în „generaţia în ascensiune“ a Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnaliştii Le Monde au realizat cu ocazia aniversării a şase decenii de la semnarea Tratului de la Roma o listă a acelor europeni care fac parte din „generaţia în ascensiune“ a UE, printre care se numără Laura Codruţa Kovesi, Jesse Klaver, Nicola Sturgeon şi Manfred Weber.

Publicaţia franceză scrie că cele patru personalităţi care reprezintă „generaţia în ascensiune“ şi-au demonstrat poziţia pro-europeană în România, Olanda, Germania şi Scoţia.

Laura Codruţa Kovesi este catalogată drept o eroină a protestelor antiguvernamentale masive, conduse de societatea civilă în mai multe oraşe din România.

De asemenea, jurnaliştii francezi amintesc că într-o ţară unde lupta anticorupţie a reprezentat o reuşită a aderării la Uniunea Europeană, Kovesi s-a remarcat întotdeauna drept o adeptă a principilor şi instituţiilor europene atunci când i-a atacat pe cei mai puternici politicieni din România.

În „generaţia în ascensiune“ mai sunt incluşi premierul scoţian Nicola Sturgeon, liderul olandez al Verzilor Jesse Klever şi liderul grupului parlametar PPE Manfred Weber.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite