Explozie la ISU Călăraşi, doi pompieri duşi la Spitalul de Arşi din Capitală, unul în stare gravă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva
FOTO Arhiva

Doi pompieri de la ISU Călăraşi au fost duşi la Spitalul de Arşi din Capitală, cu arsuri pe aproximativ 80 la sută şi, respectiv, 30 la sută din suprafaţa corpului, după ce un rezervor cu combustibil din curtea ISU a explodat, a declarat secretarul de stat din MAI Raed Arafat.

Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a spus că pompierul care, potrivit primelor date medicale, are arsuri pe aproximativ 80 la suprafaţa corpului, a fost preluat de la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Călăraşi cu un elicopter SMURD şi dus în Capitală, unde a fost internat la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri.

Cel de-al doilea pompier rănit, care are arsuri pe aproximativ 30 la sută din suprafaţa corpului, a fost transportat cu o ambulanţă în Capitală şi internat la acelaşi spital, a precizat Raed Arafat.

Cei doi pompieri au fost supuşi unor intervenţii chirurgicale, imediat după ce au fost aduşi la spitalul din Capitală.

Secretarul de stat a mai spus că acest caz a fost anunţat ca accident de muncă şi se face o anchetă în acest sens, pentru a se stabili împrejurările în care s-a produs explozia de la rezervorul de combustibil.

De asemenea, o verificare internă va fi făcută şi de ISU Călăraşi, iar organele de anchetă vor deschide un dosar de cercetare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite