Ce sisteme de protecţie vor fi obligatoriu de introdus pe maşinile noi din 2022

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Responsabilii europeni au stabilit ce norme de protecţie vor fi obligatoriu de introdus la vehiculele noi de pe piaţa  europeană,  începând cu anul 2022. Este vorba despre unele tehnologii care vor proteja pasagerii, pietonii şi bicicliştii.

Toate maşinile noi vândute în UE vor fi dotate cu dispozitive care vor împiedica şoferii să depăşească limita de viteză legală, scrie The Guardian, care precizează că măsurile vor trebui ratificate de Parlamentul European.

Implementarea acestor dispozitive face parte dintr-o varietate de măsuri de siguranţă care vor fi obligatorii începând cu 2022, alături de frâna automată de urgenţă, aparate electronice de înregistrat date şi o vizibilitate mai bună a camioanelor pentru a putea vedea cicliştii sau pietonii.

Astfel, pentru autoturisme, camionete, camioane şi autobuze vor fi obligatorii sisteme de avertizare în caz de somnolenţă şi de neatenţie a conducătorului auto (de exemplu, utilizarea telefoanelor inteligente în timpul conducerii), asistenţă inteligentă pentru controlul vitezei, sisteme de siguranţă la mersul în marşarier cu cameră de luat vederi sau cu senzori şi dispozitive de înregistrare a datelor în caz de accident, un soi de „cutie neagră”, se arată într-un comunicat

În plus, pe autoturisme şi camionete vor ma fi montate dispozitive de asistenţă pentru menţinerea benzii de circulaţie, sisteme avansate de frânare de urgenţă şi centuri de siguranţă îmbunătăţite în urma testelor de impact.

Comisia Europeană aminteşte că, în mai 2018, a propus ca anumite măsuri de siguranţă a vehiculelor să fie obligatorii, inclusiv sistemele care reduc unghiurile moarte periculoase la camioane şi autobuze şi tehnologiile care avertizează conducătorul auto în caz de somnolenţă sau de neatenţie. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite