Protecţia Copilului Sector 6 s-a autosesizat în cazul Iuliei Ionescu: Realizăm o evaluare psihologică a fetei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protecţia Copilului Sector 6 s-a autosesizat în cazul Iuliei Ionescu, iar reprezentanţii instituţiei au anunţat că realizează o evaluare psihologică a fetei, dar şi a familiei acesteia, ajutându-i să depăşească situaţia cu care se confruntă.

Protecţia Copilului din Sectorul 6 s-a autosesizat în cazul Iuliei Ionescu, fata dispărută timp de patru zile, anunţând că realizează o evaluare psihologică a fetei, dar şi a familiei acesteia, încercând să-i ajute pe toţi să depăşească situaţia în care se află.

„Pe această cale, rugăm  reprezentanţii massmedia să manifeste prudenţă şi profesionalism în prezentarea situaţiei copilului, ţinând cont de prevederile legale în domeniul protecţiei drepturilor copilului“, se arată într-un comunicat de presă trimis redacţiei „Adevărul“.

De asemenea, aceştia au precizat că mediatizarea excesivă a situaţiei familiale sau prezentarea anumitor aspecte din viaţa privată a Iuliei o pot traumatiza, afectându-i dezvoltarea psihosocială.

Tânăra a dispărut miercuri

Iulia Ionescu este elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Sfântul Sava“, acolo unde a intrat cu nota 10. Miercuri, 12 februarie, tânăra se îndrepta către liceu împreună cu mama sa. Cele două s-au despărţit în staţia de metrou Eroilor, dar Iulia Ionescu trebuia, aşa cum convenisa cu mama ei, să îi trimită un mesaj şi să îi spună că a ajuns la liceu. 

Pentru că Iulia nu i-a mai trimis niciun mesaj mamei sale, femeia s-a dus la şcoală să vadă dacă fiica sa a ajuns cu bine. Acolo a aflat că tânără nu a mai ajuns şi l-a sunat pe tatăl fetei, Daniel Ionescu, să îi spună ce se întâmplă. 

După ce poliţisţii s-au mobilizat şi au început căutările peste tot, tânără a fost găsită, sâmbătă, într-un tren care venea spre Capitală.

          
Pe aceeaşi temă:

Iulia Ionescu, de negăsit la şcoală. Directoarea Colegiului „Sf. Sava“: Copilul ăsta nu cred că o să mai vină până nu se încheie situaţia aceasta

Tatăl Iuliei, fata dispărută săptămâna trecută, rupe tăcerea: „Iulia este la fel de deşteaptă, frumoasă şi mai ales sănătoasă“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite