Primăria Sectorului 4, în „război“ cu chioşcurile de ziare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Sectorului 4 a ridicat, în ultimele luni, numeroase chioşcuri de ziare. Ultima acţiune de acest fel s-a petrecut în weekend, când cinci chioşcuri de ziare au fost ridicate, sub motivul aplicării unei hotărâri a Consiliului Local Sector 4.

La sfârşitul săptămânii trecute, Primăria Sectorului 4, condusă în prezent de Daniel Băluţă, a ridicat nu mai puţin de cinci chioşcuri de ziare de pe domeniul public. Acţiunea ar viza punerea in aplicarea a unei hotărari a Consiliului Local Sector 4. Este vorba despre Hotărârea numărul 62 adoptată în şedinta de Consiliu din data de 29 septembrie „privind întretinerea/ repararea/ cosmetizarea spaţiilor de desfacere prin care se distribuie presa, cărţile şi produsele de papetărie şi a chioşcurilor prin care se pun în vânzare flori si aranjamente florale, amplasate pe domeniul public si privat de pe raza Sectorului 4 al Municipiului Bucureşti”.

Operatorii economici care nu vor răspunde cererilor primăriei ar urma să li se retragă acordul de funcţionare şi să li se ridice chioşcurile de pe domeniul public, acţiune care deja a început, potrivit unor difuzori de presă. 

Miercuri, în faţa Primăriei Sectorului 4 s-au adunat zeci de persoane să protesteze faţă de decizia autorităţilor privind ridicarea chioşcurilor de ziare. 

Unul dintre difuzorii de presă a trimis un mesaj în care atrage atenţia celor ce se întâmplă în Sectorul 4. „Am ajuns să vă scriu deoarece nu stiu cui să mă adresez referitor la situaţia disperată în care se află distribuitorii de presă din sectorul 4 care în acest moment funcţionează ilegal din cauza faptului că primăria nu eliberează acorduri de funcţionare. În schimb, poliţia locală vine să ne amendeze şi să pună somaţii de ridicare a chioşcurilor. Astfel, de 2 săptămâni se ridică chioşcurile care nu funcţionează, iar vineri si sâmbătă au ridicat şi chioşcuri care funcţionau unele cu marfă în ele”.

Potrivit unor surse apropiate proprietarilor de chioscuri de presă, citate de adplayers, unor distribuitori li s-a sugerat să facă o cerere la primărie prin care solicită să functioneze pe acelaşi amplasament indiferent de tipul de chioşc.  Surse din Primăria Sectorului 4 au precizat, tot pentru adplayers, că edilii nu vor neaparat să desfiinteze chioşcurile de presă, ci doar sa le schimbe, cu un alt tip de chioşc. 

13 chioşcuri ridicate la începutul lui august

La sfârşitul lunii august, aceeaşi Primărie a Sectorului 4 a dispus ridicarea a 13 chioşcuri de presă aprobate anterior de Primăria Generală a capitalei pentru Acces Press. Motivarea acţiunii autorităţilor era tot aşa zisa modernizare a reţelei.  

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite