Parcurile Carol şi Cişmigiu vor fi restaurate. Primăria Capitalei aplică pentru granturi norvegiene în valoare de patru milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcurile Cişmigii şi Carol vor fi restaurate FOTO Reuters
Parcurile Cişmigii şi Carol vor fi restaurate FOTO Reuters

Primăria Capitalei va restaura parcurile Carol şi Cişmigiu din Capitală, potrivit unui proiect de hotărâre votat de cosilierii generali. Banii necesari restaurării celor două parcuri se ridică la suma de patru milioane de euro, iar reprezentanţii municipalităţii vor aplica pentru granturi norvergiene.

Patrimoniul cultural şi natural din Parcul Carol şi din Parcul Cişmigiu va fi conservat şi revitalizat, după ce Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat proiectul de hotărâre care prevedea acest lucru. Pentru fiecare parc, municipalitatea are nevoie de două milioane de euro, bani care vor veni dintr-o finanţare nerambursabilă 100% a granturilor norvegiene.

Parcul Carol: Turnul lui Vlad Ţepeş şi „Giganţii“

Parcul Carol din Capitală a fost amenajat în anul 1906 şi se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 45 de hectare. Printre punctele de atracţie ale parcului se numără Arenele Romane, Muzeul Tehnic „Prof. Ing. Dimitrie Leonida“, Turnul lui Vlad Ţepeş şi „Statuile Giganţii“.
Potrivit proiectului, aici va începe restaurarea aleilor pietonale, a instalaţiilor de alimentare cu apă şi canalizare şi a elementelor de arhitectură.

Parcul Cişmigiu: restaurarea podului cu nuci

În proiectul de hotărâre se precizează că Parcul Cişmigiu este un element emblematic, păstrător al unui capital natural, tradiţional şi cultural. Proiectul de restaurare prevede lucrări la podul mare, podul cu nuci şi aleile pietonale. De asemenea, se vor înlocui stâlpii de iluminat, fiind restaurate şi elementele de arhitectură.

Pe aceeaşi temă:

Povestea singurei străzi în trepte din Bucureşti, veche de 200 de ani, şi a Palatului Suter, bijuteria din capătul ei

FOTO Calea Victoriei, Corso al Capitalei: prima arteră iluminată electric, primul teatru, prima staţie de taxi

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite