Câţi bani primeşte în 2014 instituţia care se ocupă de „curăţarea“ străzilor Capitalei de cei peste 60.000 de maidanezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Băncescu este coordonatorul ASPA, instituţie din subordinea Municipalităţii care se ocupă de rezolvarea „problemei maidanezilor“ FOTO Adevărul
Răzvan Băncescu este coordonatorul ASPA, instituţie din subordinea Municipalităţii care se ocupă de rezolvarea „problemei maidanezilor“ FOTO Adevărul

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), instituţie subordonată Primăriei Capitalei, are anul acesta un buget de 1.8 milioane de lei pentru anul 2014. Grosul banilor se duc către alte cheltuieli de investiţii.

ASPA, instituţia care se ocupă de programul prin care primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat că va scăpa străzile Bucureştiului de 80% dintre maidanezi în 18 luni sau îşi va da demisia, are alocat 1.833.000 de lei din bugetul local al Primăriei Capitalei. Bugetul municipalităţii a fost votat de consilierii generali ai Capitalei pe 27 martie.

Din această sumă, 100.000 de lei se îndreaptă către lucrările făcute la Adăpostul Mihăileşti începute încă din 2009. Restul banilor se vor cheltui, potrivit bugetului instituţiei pe 2014, după cum urmează:

-cheltuieli pentru elaborarea studiilor de prefezabilitate, fezabilitate şi altor studii aferenete obiectivelor de investiţii- 400.000 de lei
-dotări independente - 753.000 de lei
-alte cheltuieli asimilate investiţiilor - 580.000 de lei

Dotările independente constau în autoutilitare pentru transportul câinilor (trei a câte 120.000 de lei fiecare), autoutilitare pentru prinsul câinilor (trei a câte 85 de lei fiecare), multifuncţional (patru a câte 12.000 de lei), masă chirurgie veterinară (şase a câte 30.000 de lei fiecare), lampă chirurgie veterinară (şase a câte 36.000 de lei), sterilizator (trei a câte 24.000 de lei fiecare), dar şi o aplicaţie informatică de raportare în valoare de 580.000 de lei.

În ceea ce priveşte anii precedenţi, banii alocaţi pentru prinderea maidanezilor a variat de la an la an. Astfel, bBugetul ASPA în 2009 a fost de 2.929.000 lei, în 2010 a fost de 1.726.000 lei, în 2011 a fost de 4.647.000 lei şi în 2012 a fost de 4.288.000 lei. Anul trecut 18,6 milioane de lei au fost alocaţi instituţiei.

Bugetul integral al ASPA poate fi consultat pe pagina Primăriei Capitalei.

Maidanezii, veşnică problemă a Bucureştiului

În ciuda morţii tragice a lui Ionuţ Anghel, copilul de patru ani sfâşâiat de câini pe un teren privat de lângă Parcul Tei din Sectorul 2 în septembrie anul trecut, problema câinilor fără stăpân ce umblă nestingheriţi pe străzile din Capitală este în continuare una actuală.

În timp ce reprezentanţii Primăriei Capitalei susţin că termenul dat de Oprescu la scurt timp după tragedie pentru rezolvarea problemei maidanezilor va fi respectat, iubitorii de animale se opun, în continuare, eutanisierii.

Un protest împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân va avea loc, sâmbătă, în Capitală. Anunţat de organizaţia Vier Pfoten, manifestaţia va avea loc concomitent şi în alte oraşe din ţară şi din străinătate.

Mai puteţi citi:

Protest internaţional faţă de eutanasierea câinilor fără stăpân, sâmbătă, în Capitală

Un protest împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân va avea loc, sâmbătă, în Capitală. Anunţat de organizaţia Vier Pfoten, manifestaţia va avea loc concomitent şi în alte oraşe din ţară şi din străinătate.

Maidanezii din Bucureşti, băgaţi în cuşti de puşcăriaşi

Cel mai nou adăpost de câini al Primăriei Capitalei, amenajat lângă comuna Bragadiru şi inaugurat ieri, a fost ridicat pe spaţiile unei foste ferme de animale a Penintenciarului Rahova. Cele 1.600 de patrupede care vor ajunge în padoc vor fi îngrijite de deţinuţii închisorii.

A început eutansierea maidanezilor din Bucureşti

Aproape 190 de maidanezi din adăposturile municipalităţii au fost eutansaiaţi începând de miercuri. Patrupedele eutansiate erau capturate de peste 100 de zile, potrivit lui Răzvan Băncescu, coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supreavhegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA).
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite