Actualul sediul al Primăriei Capitalei, motiv de război în instanţă între Oprescu şi proprietarul clădirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, că deşi evaluarea făcută actualului sediu al Primăriei s-a încheiat, proprietarul nu vrea să semneze nici continuarea contractului de închiriere, nici contractul de vânzare-cumpărare. În aceste condiţii, municipalitatea îl poate acţiona în instanţă pe cel care deţine clădirea de pe Splaiul Indendenţei.

„Ţin să vă spun că proprietarul (sediului închiriat al Primăriei Capitalei din Splaiul Independenţei, n.r.) o perioadă de timp a fost plecat, a avut treabă, după care s-a întors şi ne-a spus că nu semnează niciun contract. Deci în acest moment suntem în stadiul de a-l putea acţiona în instanţă", a declarat, joi, edilul-şef.

De asemenea, Sorin Oprescu a ţinut să precizeze că proprietarul clădirii pe care municipalitatea a închiriat-o, cu posibilitatea să o cumpere, nu doreşte prelungirea contractului de închiriere al sediului, dar nici semnarea unui contract de vânzare-cumpărare. Acesta este motivul pentru care municipalitatea îşi poate cere dreptatea cu ajutorul instanţelor de judecată.

Valoarea imobilului 13,5 milioane de euro

Potrivit primarului general, în acest moment lucrurile sunt îngheţate, contractul de închiriere nu este semnat, fiind consemnat în procesele verbale că proprietarul clădirii refuză acest lucru. „Probabil că ne îndreptăm în instanţă pentru că în contractul de închiriere era clauza conform căreia chiria va fi considerată avans la vânzarea imobilului“, a mai spus primarul general al Capitalei.

image

Actualul sediu al Primăriei Generale se află pe Splaiul Independenţei FOTO Adevărul

Dar problemele se amplifică, după cum susţine liderul consilierilor generali PDL, Silviu Văduva. Acesta susţine că Sorin Oprescu a spus un lucru pe care îl intuiau şi consilierii PDL. „Primarul general ne-a spus ceea ce ne aşteptam că proprietarul nu vrea să semneze nici contractul de modificare a contractului de închiriere, nici nu vrea să vândă imobilul“, spune Văduva, adăugând că Primăria Capitalei, cel mai probabil, îl va da în judecată pe proprietarul clădirii.

Acest lucru, spune consilierul PDL, înseamnă o pierdere de bani, „pentru că Sorin Oprescu a încheiat contractul prost şi nu are cum să câştige în instanţă“ împotriva proprietarului imobilului din Splaiul Independenţei. „Asta înseamnă că vom mai plăti chirie încă trei, patru ani cât ne vom judeca pentru imobil. Chiria în fiecare lună se ridică la circa 250.000 - 300.000 de euro“, spune Văduva care ţine să precizeze că este „cea mai mare chirie plătită de o instituţie publică din România“.

În ceea ce priveşte valoarea imobilului, primarul general al Capitalei a declarat aseară că ,în acest moment, conform raportului de evaluare făcut de firma Colliers International, valoarea imobilului este 13,5 milioane de euro, iar Primăria Capitalei a plătit până acum 4,725 milioane de euro. Văduva susţine că, de fapt, valoarea imobilului ar fi mai mică decât chiria care a fost achitată până în acest moment.

Primarul general al Capitalei a mai declarat că a constatat că avocaţii care-i apără interesele proprietarului „sunt oameni din cabinetul domnului Predoiu, dar este doar o întâmplare“ şi că municipalitatea a făcut „absolut toate demersurile necesare atât pentru prelungirea contractului de închiriere, cât şi pentru cumpărarea imobilului“.

image

Sediul vechi al Primăriei a intrat în reparaţii în anul 2010 FOTO Adevărul

La vechiul sediul al Primăriei încă de lucrează, iar potrivit unor declaraţii făcute de primarul Sorin Oprescu, reprezentanţii Primăriei Generale s-ar putea muta în sediul vechi chiar în toamna acestui an. Potrivit proiectului de buget pe 2014, adoptat joi noapte în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, pentru lucrările de la sediul vechi al Primăriei sunt alocaţi 30 de milioane de lei.

Imobilului vechi de lângă Parcul Cişmigiu a intrat în reparaţii în 2010. Potrivit contractului de închiriere, bucureştenii au plătit timp de circa trei ani o chirie de aproape 250.000 de euro pe lună. Trebuie menţionat că, proprietarul iniţial, grecul Tsesmetzis Antonios, a vândut clădirea cu 11 milioane de euro, la scurt timp după ce a fost realizată tranzacţia cu Primăria Capitalei.

Pe aceeaşi temă:

Un miliard de euro, bugetul Capitalei pe 2014. Consilierii generali PDL: Bugetul propus de Oprescu este un fals

Un miliard de euro, bugetul Capitalei pe 2014. Consilierii generali PDL: Bugetul propus de Oprescu este un fals

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite