FOTO Imagini din subteran: cum arată prima intersecţie finalizată pe Magistrala 5 de metrou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arată tunelul care leagă staţia Academia Militară de Orizont FOTO forummetrouusor
Aşa arată tunelul care leagă staţia Academia Militară de Orizont FOTO forummetrouusor

După ce prima intersecţie de pe Magistrala 5 de metrou, Academia Militară - Orizont, cu tunel dublu finalizat, a fost terminată la începutul lunii ianuarie, utilizatorii forumului metrouusor au postat imagini din interiorul tunelului săpat de „cârtiţa“ Filofteia.

Lucrările la prima intersecţie au fost terminate pe 8 ianuarie, atunci când „cârtiţa“ Filofteia a finalizat execuţia tunelului cuprins între staţiile Academia Militară şi Orizont, pe firul doi.

Utilajul „Sfânta Filofteia“ a început execuţia tunelului dintre staţia Academia Militară către Orizont, pe firul doi, pe 21 octombrie.

Magistrala 5 de metrou prinde viaţă

Lucrările la tronsonul de metrou Drumul Taberei  – Eroilor, de pe Magistrala 5, au început efectiv în noiembrie 2011 şi urmează să fie gata în al doilea semetru din 2016.

Tronsonul ce va lega Drumul Taberei de centrul Capitalei va avea o lungime de 6,2 kilometri şi va număra zece staţii, iar costurile lucrărilor se ridică la aproximativ 260 milioane de euro, având ca sursă de finanţare un credit exern BEI (Banca Europeană de Investiţii) şi bugetul de stat. Potrivit planurilor Metrorex de extindere a reţelei de transport subteran, în 2030, în Bucureşti ar trebui să existe şapte magistrale şi aproape 100 de staţii de metrou.

Pe aceeaşi temă:

FOTO Este gata prima intersecţie de pe Magistrala 5 de metrou, la Academia Militară - Orizont

VIDEO Cum lucrează „cârtiţa“ japoneză din burta Capitalei. Radiografia utilajelor de ultimă oră care vor lega Drumul Taberei de centrul oraşului

Ponta: Metroul va trece la Municipiu, aşa cum este în toate ţările din Europa

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite