Bucureşti: Elena Măruţă şi Yoshihiro Katayama, în paşi de dans prin Bucureşti VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Perechea româno-japoneză formată din Elena Măruţă şi Yoshihiro Katayama a câştigat săptămâna trecută competiţia naţională de dans sportiv „Cupa HobbyDance“. (VIDEO)

Elena Măruţă şi Yoshihiro Katayama dansează împreună din luna martie a acestui an. Ei s-au întâlnit în luna februarie la Clubul „Hobby Dance“. Amândoi făceau parte din grupa de intermediari a clubului de dans.

„Eu nu mai aveam partener de anul trecut, deoarece fostul meu partener renunţase. Nici Yoshihiro nu avea parteneră de dans. Am dansat la antrenamente împreună, în momentele în care trebuia să exersăm în pereche. După ce am dansat împreună la două-trei antrenamente, am zis să încercăm să facem o pereche ca să putem intra în concurs“, povesteşte Elena Măruţă.

Andrei Gheorghe a creat o poezie folosindu-se de Twitter
Petre Flueraşu, bucureşteanul care scrie poezie japoneză

Luciana Grosu, tânăra poetă îndrăgostită de fantastic
Alina Stoica face broşe din nasturi şi din lut polimeric

Ayiana Lee Anderson, o mică Beyonce cu origini româneşti
Mihaela Georgescu- până la 22 de ani a fost numai şefă
Vicenţiu Ciorbaru a fost premiat de NASA pentru o staţie pe Lună
Bogdan Tătăroiu, de profesie olimpic la informatică

Elisabeta Pricop, ucraineanca îndrăgostită de graiul românesc
Iuliana Balteş, medicul care te învaţă să devii adult
Ionel Stoicescu restaurează statuile din Capitală

Astfel luată hotărârea de a forma o pereche de dans, cei doi au început să se antreneze intensiv. „După doar trei luni, am intrat în primul nostru concurs“, a spus dansatoarea Elena Măruţă. Această primă competiţie de dans sportiv la care au participat împreună a avut loc în mai, la Constanţa.

Au urmat competiţii la Râmnicu-Vâlcea şi la Bucureşti. Apoi, Elena Măruţă şi Yoshihiro Katayama au participat la competiţiile de dans sportiv de la Sibiu, Galaţi, Mediaş, Craiova şi Bucureşti.

Regula de bază: să nu te cerţi cu partenerul
Yoshihiro Katayama este consilier al Ambasadei Japoniei la Bucureşti. „Am început să  practic dansul sportiv deoarece este un sport plăcut şi sănătos. Înainte de a veni să lucrez în România, am fost în Ucraina şi acolo am început să fac câteva antrenamente, dar doar aşa, ca hobby. Nu m-am gândit niciodată că aş putea să particip la vreun concurs, deoarece nu făceam din dans un lucru atât de serios“, a mărturisit diplomatul.



„Un lucru de bază într-o pereche de dans sportiv este acela că trebuie să te înţelegi cu partenerul. Este foarte important să nu te cerţi. Sunt perechi care se ceartă şi acest lucru le afectează evoluţia pe ringul de dans. În momentul în care te cerţi şi eşti nervos, nu mai poţi să fii atent la dans. Aceasta este prima regulă, să te înţelegi şi să nu te cerţi cu partenerul“, a explicat Elena.

Yoshihiro Katayama este recunoscător partenerei lui pentru rezultatele pe care le-au obţinut împreună la competiţiile de dans sportiv. „Sunt foarte mulţumit de partenera mea, care este o fată sinceră şi deosebită. Dacă n-ar fi fost Elena, eu nu aş fi început toate aceste lucruri care ţin de dansul sportiv şi nu aş fi participat la competiţii“, a spus Yoshihiro Katayama.




Mii de ore la antrenamente
Antrenorii echipei formate din Elena Măruţă şi Yoshihiro Katayama sunt Virgil Boroş şi Alexandra Răuţă. „Cu ajutorul antrenorilor noştri, am reuşit să câştigăm“, a explicat consilierul Yoshihiro Katayama.

„Succesul nu este niciodată numai al nostru. De obicei, multe echipe uită acest lucru. Toţi cei care câştigă sunt foarte mândri atunci când au o reuşită, dar nu menţionează şi munca antrenorilor, lucru care nu este cinstit faţă de ei şi faţă de miile de ore pe care antrenorii le petrec cu perechea de dans la antrenamente“, a explicat Elena Măruţă.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI:

Care este stilul de dans preferat?

Yoshihiro Katayama:
Îmi plac dansurile din categoria standard, deoarece eu cred că la aceste dansuri suntem cei mai buni. Dansurile standard sunt vals lent, vals vienez, tango, Quik Step şi Slow Fox. În general, la dansurile din categoria latino ai nevoie să te mişti rapid, spre deosebire de dansurile din categoria standard, unde noi putem executa mişcări mai elegante, mai lente. Noi nu mai suntem tineri şi avem mai mult de câştigat la categoria dansurilor standard.

Cât de mult vă antrenaţi într-o zi?

Elena Măruţă:
Noi ne antrenăm zilnic, o oră şi jumătate sau două ore. Mai sunt excepţii când nu ne putem antrena şi suntem plecaţi, dar în general ne antrenăm în cursul săptămânii, iar în weekend participăm la concursuri. În fiecare seară mergem la antrenamentele de grup şi dansăm aproape două ore. Atunci când nu ne antrenăm, acest lucru se simte în evoluţia noastră, mai ales dacă sunt câteva zile la rând.

image

Profil Elena Măruţă
Născută: 29 decembrie 1967, Bucureşti
Studii: Institutul de Construcţii din Bucureşti
Experienţă: 12 ani de dans
Familie: necăsătorită
Profesie: distribuitor de pantofi şi accesorii de dans; deţine magazinul virtual www.dedans.ro.

CE-I PLACE:
„Îmi place dansul, evident. Îmi place să călătoresc. Am fost în multe ţări, precum Grecia, Cipru, Turcia, Egipt, Statele Unite ale Americii, Malta. Nu am o ţară anume unde aş vrea să merg, în mod special. Orice lucru nou este interesant şi aş vrea să vizitez cât mai multe ţări şi să văd cât mai multe locuri noi“, a mărturisit dansatoarea.
CE NU-I PLACE:
„Nu îmi plac oamenii ipocriţi. Nu-mi plac oamenii negativi, adică cei care se plâng tot timpul şi fac pe victimele. Asta nu suport, pentru că eu cred că suntem ceea ce gândim. Cei care se plâng şi fac pe victimele chiar sunt victime, pentru că asta atrag. Eu mă feresc de anturajul oamenilor negativi din această cauză, pentru că nu mă încarcă pozitiv cu nimic“, a mărturisit Elena.

Profil Yoshihiro Katayama
Născut: 10 noiembrie 1957, Hiroshima
Studii: Facultatea de Economie din Kyoto
Experienţă: doi ani de dans
Familie: căsătorit; familia se află în Tokio
Profesie: diplomat; consilier la Ambasada Japoniei la Bucureşti
CE-I PLACE:
„Îmi place foarte mult sportul. Am jucat fotbal, dar mai mult ca hobby. Îmi place să mă uit la diferite meciuri şi competiţii sportive, precum baseball, patinaj sau tenis, dar şi arte marţiale. Eu mă uit la competiţiile sportive pentru a vedea performanţa sportivilor. Îmi place foarte mult să gătesc“, a mărturisit consilierul Yoshihiro Katayama.
CE NU-I PLACE:
„Nu îmi place aglomeraţia din Bucureşti“, a spus Yoshihiro Katayama. 

image
București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite