Un migrant ilegal din Sri Lanka, „rătăcit” la Otaci. Avea intenţia să ajungă în UE

Un migrant ilegal
din Sri Lanka, „rătăcit” la Otaci. Avea intenţia să ajungă în UE

Poliţia de Frontieră a reţinut un cetăţean din Sri Lanka la Otaci FOTO: www.border.gov.md

Un cetăţean din Sri Lanka a fost depistat în oraşul Otaci şi a fost reţinut de forţele Poliţiei de Frontieră după ce un grup criminal i-a promis că îl va ajuta să treacă ilegal graniţa pentru a ajunge în Uniunea Europeană.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat emis, reţinerea a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul unei operaţiuni comune desfăşurate de către poliţiştii de frontieră şi angajaţii Inspectoratului de Poliţie Ocniţa.

Ofiţerii de investigaţii din cadrul Direcţiei regionale Nord au recepţionat o informaţie conform căreia un grup de persoane va facilita trecerea ilegală a frontierei de stat a unor cetăţeni din Sri Lanka. „Urmare a volorificării acestei informaţii, s-a stabilit că acţiunile ilicite vor fi realizate la data de 13 ianuarie, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliţiei de Frontieră „Ocniţa” sau a Sectorului Poliţiei de Frontieră „Otaci”. În oraşul Otaci a fost depistat un cetăţean al Republicii Sri Lanka, în vârstă de 23 de ani, care pentru început nu-şi justifica prezenţa în oraş”, precizează reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

În urma cercetărilor şi declaraţiilor străinului, s-a aflat că acesta intenţiona să ajungă în Franţa, pentru a obţine statutul de migrant, iar Republica Moldova era folosită ca ţară de tranzit. Autorităţile presupun că ar fi tranzitat frontiera prin segmentul transnistrean.
Srilankezul a fost deferit Biroului Migraţie şi Azil al MAI, iar cercetările continuă pentru a identifica membrii grupului care acţionau pentru trecerea ilegală a froniterei de către migranţi.

citeste totul despre: