Moscova promite că va păstra relaţii constructive cu Chişinăul şi după alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO kremlin.ru
FOTO kremlin.ru

Federaţia Rusă va păstra relaţii constructive cu Republica Moldova şi după alegerile parlamentare din 24 februarie. Declaraţii în acest sens a făcut purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, într-o conferinţă de presă, transmite IPN.

„Mereu pornim de la ideea că va prevala dialogul constructiv în relaţiile cu Federaţia Rusă. Cred că este reciproc avantajos”, a declarat Maria Zaharova, citată de Agenţia de presă TASS. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus al Afacerilor Externe a mai spus că alegerile au fost monitorizate de mai bine de trei mii de observatori, care, în pofida unor deficienţe minore constatate, au declarat că, în linii mari, procesul de vot a avut loc conform standardelor general recunoscute.

Conform rezultatelor preliminare, după prelucrarea a 100% din procesele-verbale, Partidul Socialiştilor a obţinut 35 de mandate de deputat, Partidul Democrat a obţinut 30 de mandate, Blocul electoral ACUM DA PAS a câştigat 26 de mandate, iar Partidul Şor – şapte. În Parlament au acces trei candidaţi independenţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite