Ministerul rus de Externe, despre soluţionarea conflictului transnistrean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Atunci când forţe politice declară că un conflict, care durează de zeci de ani, şi subiectele problematice trebuie reglementate rapid, apare o întrebare: ei chiar consideră că predecesorii lor nu înţelegeau acest fapt?”, se întreabă purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus al Afacerilor Externe, Maria Zaharova, solicitată să comenteze declaraţiile lui Igor Dodon privind posibilitatea de a soluţiona rapid conflictul transnistrean, transmite IPN.

„Este evident că necesitatea de a soluţiona inclusiv acest subiect problematic era înţeleasă de către toţi. Nu au fost oameni care să nu fie de acord cu faptul că situaţia necesită o soluţie corectă şi respectuoasă pentru toţi cetăţenii, într-un cadru legal şi, desigur, prin metode politico-diplomatice. Şi, la drept vorbind, toate mecanismele pentru soluţionarea acestei chestiuni au reieşit anume dintr-un asemenea mesaj”, a declarat Maria Zaharova, într-o conferinţă de presă.

Potrivit ei, reieşind din aceste considerente, pe de o parte, nu este nimic rău în intenţiile politicienilor de a soluţiona chestiunile rapid. Însă, trebuie să se ţină de realităţi. Oficiala a mai spus că este necesar să nu fie un mesaj teoretic, dar unul care să aibă legătură cu istoricul chestiunii şi cu posibilităţile reale. Maria Zaharova a făcut referire la declaraţiile ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, potrivit căruia „este important, extrem de important, să nu dăunezi” şi, în opinia sa, acest lucru trebuie ţinut minte.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite