VIDEO Mihai Ghimpu atacă presa: „Lingăi şi vânzători de ţară! Doamne, de-aş putea cumpăra atâtea oase să vă dau ca să vă săturaţi odată şi odată!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Ţurcanu şi Mihai Ghimpu, în direct la Pro TV
Alina Ţurcanu şi Mihai Ghimpu, în direct la Pro TV

Liderul Partidului Liberal acuză jurnaliştii din Republica Moldova că au pornit o campanie de denigrare împotriva sa, la comanda premierului liberal-democrat Vlad Filat. „M-am săturat de presa cumpărată!“, a răbufnit deputatul.

Aseară, în incidentului de la Făleşti.

„Noi am vrut să vedem reacţia unui fost preşedinte, a unui deputat şi lider de partid la tot ce s-a întâmplat. Nu ne-a interesat pe noi să citim ce credeţi dumneavoastră despre prima îndeletnicire a bărbatului, cum i-aţi spus vânătorii. Aş fi vrut să văd un Mihai Ghimpu care se pronunţă tranşant, care să-i cheme la respect pe membrii din partidul dumnealui, dar şi pe ceilalţi colegi de Alianţă, să-i întrebe ce au făcut. De ce nu aţi avut o reacţie promptă? De ce nu aţi avut o reacţie normală pentru un demnitar într-o ţară civilizată, europeană?“ , a comentat Alina Ţurcanu.

Intervenţia l-a iritat pe liberal. „În primul rând, eu nu sunt în funcţie, ex-preşedinte asta e ex. Avem preşedinte de ţară, de Parlament. În primul rând, eram departe, din presă am aflat. Eu am fost jurist, am şi judecat o perioadă, ştiu ce înseamnă viaţa unui om. Ce trebuia să fac? Nimeni nu a dat o informaţie oficială. Erau doar discuţii în presă. Eu, ca om experimentat, consider că am procedat corect. Am ajuns acasă, m-am documentat şi am luat atitudine faţă de şeful Moldsilva. Îmi pare rău, eu nu trebuie să gândesc ca voi, noi suntem diferiţi şi ca profesie, şi prin responsabilitate“, a răspuns Ghimpu.

El a venit cu o adresare pentru jurnalişti. „Stimaţi jurnalişti, nu mai bateţi în Ghimpu. Eu am văzut pe toată presa ce campanie împotriva mea s-a pornit. Eu rămân a fi un om cinstit şi corect, nu dau cu barda în nimeni. Ce trebuia să fac eu? Eu sunt ministru de Interne, procuror, preşedinte, premier? Să fiţi mai atenţi când învinuiţi omul. Ghimpu nu a făcut, dar ceilalţi au făcut ce trebuia. Ia uite, dragă! Ruşine de aşa şcoală şi aşa generaţii! Noi nu lucrăm ca dvs., ci conform legii. Ce vreţi de la mine? Aţi găsit vinovatul? Nu o sa tac, o să spun tot ce cred şi despre presa, şi despre politicieni. Din cauza presei şi a politicienilor trăim rău“, a reproşat liberalul.

Deputatul n-a lăsat-o pe jurnalistă să-i dea o replică. „A vorbit de ajuns! Eu am venit la emisiune cu Lorena Bogza, vorbiţi cu ea la telefon. Aşa discuţii, ca să-l pună în sac doar pe Ghimpu, nu vreau să am“, a întrerupt-o politicianul.

Alina Ţurcanu a precizat că întreaga noastră clasă politică a procedat într-un mod lamentabil: „Oamenii s-au aşteptat la reacţii prompte, şi nu la comunicate şi declaraţii: nu am avut timp ca să mă documentez“.

„M-am săturat de presa asta cumpărată şi răscumpărată! Eu nu pentru asta am luptat ca astăzi să manipulăm, să amăgim lumea şi să exploatăm o tragedie“, nu şi-a mai stăpânit emoţiile liberalul.

El le-a reproşat jurnaliştilor şi faptul că au scris că a rămas fără carnetul de şofer în România pentru că se deplasa prin oraşul Târgul Frumos cu 150 de kilometri la oră, când el, de fapt, a încălcat regulamentul circulaţiei rutiere în afara localităţii.

„Domnişoarelor şi domnilor din presă, mai verificaţi. Noi avem acum specialişti din ăştia, politruci, tehnocraţi, care dirijează presa. Da mai puneţi capul în mişcare! Cum poţi să mergi prin oraş cu 150 de kilometri pe oră?! Una e în afara localităţii, când norma e 100, şi alta în oraş, când e 40. Da, eu am greşit, mi-au luat permisul, dar nu minciuniţi lumea: uitaţi-vă ce monstru e Ghimpu ăsta! Măi, ruşine să vă fie, lingăi şi vânzători de ţară şi de oameni. Numai cu asta se ocupă. Pentru un os... Doamne, de-aş putea cumpăra atâtea oase să vă dau ca să vă săturaţi odată şi odată...“, a mai spus Mihai Ghimpu.

La finalul emisiunii, liderul PL şi-a cerut scuze pentru faptul că este „impuls“ (n.r. –impulsiv).

Adevărul Holding a respins acuzaţiile lansate de preşedintele Partidului Liberal.

Nu este pentru prima dată când lui Mihai Ghimpu îi sare ţandără. În aceeaşi emisiune, el a spus că putea „să-l trăsnească în gât“ pe Vlad Filat, dar n-a făcut-o, iar, anterior, un deputat în plenul Parlamentului

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite