Dodon nu exclude că, după Moscova şi Bruxelles, va vizita Bucureştiul: De ce nu vor să recunoască frontiera cu Moldova? Au alte planuri!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Igor Dodon este determinat să întreprindă o vizită la Bucureşti în viitorul apropiat, pentru a pune în discuţie problema semnării Tratatului de frontieră între Republica Moldova şi România. Dodon sugerează de la Moscova că nedorinţa României de a aborda această problemă este legată de faptul că Bucureştiul nu renunţă la ideile unioniste.

„Ei (România) foarte des vorbesc despre faptul că primii au recunoscut independenţa Moldovei. Eu am o întrebare foarte simplă, dacă aţi recunoscut independenţa, statalitatea, atunci de ce nu semnaţi Tratatul de frontieră? Înseamnă că nu recunoaşteşţi frontiera dintre Moldova şi România, înseamnă că acolo sunt alte planuri. Noi vom insista pe această întrebare. Voi ieşi cu o iniţiativă şi nu exclud că a treia vizită oficială, după Moscova şi Bruxelles, al treilea va fi la Bucureşti sau la Kiev. Sunt gata să ma duc şi să discut aceste probleme dificile”, a declarat Igor Dodon într-o conferinţă de presă pentru agenţia rusă de presă TASS.

Amintim că preşedintele Republicii Moldova se află în perioada 16-18 ianuarie într-o vizită oficială la Moscova. Cea mai aşteptată întrevedere a fost cea dintre Igor Dodon şi Vladimir Putin. Părţile au discutat despre problema conflictului din Transnistria, problema migranţilor moldoveni aflaţi la muncă în Rusia, despre perspectivele parteneriatului strategic moldo-rus şi altele. 

Dodon l-a asigurat pe liderul de la Kremlin că dacă socialiştii obţin majoritatea parlamentară în 2018, ei vor rezilia Acordul de Ascoiere UE-Republica Moldova.

De remarcat că la finalul întrevederii, Dodon i-a dăruit lui Putin o statuie cu chipul lui Petru I şi domnitorul Dimitrie Cantemir, iar liderul de la Kremlin harta Moldovei din secolul XVIII.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite