Dodon, dispus să modereze consultările dintre PSRM, PDM şi Blocul ACUM: „E timpul să luăm decizii responsabile pentru ţară şi cetăţeni”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Igor Dodon îi aşteaptă din nou la Reşedinţa de Stat, pentru ziua de marţi, 2 aprilie, pe liderii PDM, PSRM şi ai Blocului ACUM. De data această, preşedintele ţării intenţionează să organizeze întrevederi bilaterale între cele trei formaţiuni politice, cu scopul identificării unei majorităţi parlamentare.

„Ţin să menţionez că în caz de necesitate, preşedintele este dispus să modereze consultările bilaterale ale liderilor de partid. În acest context, consider că sarcina principală a şefului statului este de a crea condiţii pentru organizarea negocierilor directe dintre conducătorii celor mai mari partide parlamentare”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Dodon a subliniat că este gata să aprobe „crearea unei majorităţi parlamentare care să fie constituită din fracţiuni parlamentare, însă fără utilizarea şantajului, ameninţărilor sau cu transfugi”. 

„Reamintesc că a trecut aproape o lună şi jumătate din ziua alegerilor parlamentare. E timpul să luăm decizii responsabile pentru ţară şi cetăţeni, fie prin crearea majorităţii parlamentare legitime, fie prin organizarea alegerilor parlamentare anticipate”, a spus şeful statului.

Amintim că, săptămâna trecută, Igor Dodon a avut câte o întrevedere cu liderii celor trei partide. Preşedintele s-a declarat optimist în ceea ce ţine de posibilitatea ca să se formeze o majoritate parlamentară.

După alegerile din 24 februarie, niciun partid nu a obţinut victoria, fiind necesară o alianţă de guvernare. PSRM şi PDM au trimis o invitaţie la dialog Blocului ACUM, condus de Maia Sandu şi Andrei Năstase, însă aceştia au refuzat negocierile cu PDM şi PSRM.

PSRM şi PDM încă nu au iniţiat un dialog bilateral oficial pentru formarea unei alianţe.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite