Dodon, acuzat că ar fi adus de la Moscova 20 milioane de dolari pentru finanţarea PSRM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO kremlin.ru
FOTO kremlin.ru

Liderul Partidului Regiunilor din Moldova, Alexandr Kalinin, susţine că avionul cu care Igor Dodon a revenit recent de la Moscova, a adus în R. Moldova 20 de milioane de dolari, bani pentru finanţarea campaniei Partidului Socialiştilor, în special în regiunea transnistreană şi în UTA Găgăuzia. Alexandr Kalinin a declarat într-o conferinţă de presă la IPN, că are această informaţie de la membrii PSRM, însă nu a dezvăluit nume.

„Ştiţi că recent cel care se crede preşedintele ţării a fost într-o vizită la Moscova. Şi ştiţi că la întoarcere Dodon a anunţat că nu poate veni la Chişinău cu o cursă obişnuită din cauza ceţii, motiv pentru care a fost adus cu un avion al companiei ruseşti GazProm. În realitate, acest lucru a fost doar un pretext. Or, dacă într-adevăr ceaţa era o problemă, avea să fie problemă şi pentru avionul cu care a venit Dodon. Eu vreau astăzi să anunţ public şi cu toată responsabilitatea un fapt foarte grav. Despre acest lucru vorbesc membrii PSRM care deja s-au săturat de falsitatea lui Dodon. De la sursele mele din rândul socialiştilor ştiu că avionul cu care a venit Dodon a adus la Chişinău 20 de milioane de dolari pentru ca socialiştii să desfăşoare campanie electorală”, a notat Alexandr Kalinin.

Liderul Partidului Regiunilor şi-a exprimat convingerea că din această sumă doar un milion va fi direcţionat pentru finanţarea campaniei electorale, iar restul banilor vor fi împărţiţi de Igor Dodon şi alţi socialişti care se dau bine pe lângă el. 

„PSRM nu vrea să câştige de fapt aceste alegeri. Ei doar mimează lupta cu Plahotniuc, iar cu Maia Sandu şi Năstase în general nu luptă. Socialiştii la aceste alegeri vor face jocul euro-unioniştilor, dar deja pe banii ruşilor. Dodon minte şi ruşii când spune la Moscova că e preşedinte prorus şi PSRM e partid prorus, doar pentru a primi bani. Este un lucru ştiut că Dodon are tarif pentru orice acţiune care o face. Şi aici trebuie să-şi amintească despre cele trei milioane de euro primiţi de la Plahotniuc şi Filat pentru ca să-l voteze pe Timofti în funcţia de preşedinte”, a mai spus Alexandr Kalinin.

Potrivit lui, „electoratul prorus şi ruşii trebuie să cunoască că Igor Dodon este un fals prorus şi că este şi va fi doar pro-bani”. 

În opinia sa, şi votul mixt a fost cumpărat de Vlad Plahotniuc. 

„Votul mixt înseamnă că după alegeri vom avea din nou o guvernare euro-unionistă, pentru că e clar pentru toată lumea, sistemul de vot proporţional aducea la putere şi la formarea unei majorităţi stabile proruse. Dacă PSRM e într-adevăr prorus, de ce a spulberat această şansă şi a făcut jocul democraţilor?”, se întreabă Alexandr Kalinin.

Partidul Regiunilor anunţă că va depune o contestaţie la Comisia Electorală Centrală prin care va cere ca PSRM să fie scos din cursa electorală, motivând că este finanţat din bani de peste hotare. 

„Mai mult, noi cerem ca Procuratura Generală să se autosesizeze şi să cerceteze cazul. Dacă Dodon nu este proiectul politic al lui Plahotniuc, atunci imediat după această conferinţă de presă, procurorii ar trebui să fie deja la Preşedinţie şi la sediul PSRM. Noi vom face tot posibilul ca acest lucru să se întâmple”, a mai spus Alexandr Kalinin.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite