Deputaţi PAS cer publicarea raportului Kroll 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de deputaţi din partea fracţiunii parlamentare PAS, Blocul ACUM a înaintat un demers către Banca Naţională, cerând să fie publicat raportul Kroll-2. „Publicarea raportului Kroll-2 trebuie să fie şi în interesul politicienilor de la guvernare”, a scris pe o reţea de socializare, deputatul Dumitru Alaiba, citat de IPN.

Parlamentarul subliniază că „suntem în al cincilea an de la furtul miliardului, iar autorităţile actuale au demonstrat prin fapte că nu doresc o investigare veritabilă a crimelor financiare. Nu doresc să-i pedepsească pe cei vinovaţi şi nu doresc să recupereze banii furaţi”.

„În schimb, mint, sabotează, dezinformează, manipulează, denaturează, ascund informaţia”, a scris deputatul.

Dumitru Alaiba aminteşte că raportul Kroll 1 a fost publicat de către Andrian Candu pe blog după proteste masive. „Noi am demonstrat nu o singură dată că ştim să cerem şi să obţinem. O să obţinem şi Raportul Kroll 2”, a mai scris deputatul.

Dumitru Alaiba afirmă că „publicarea raportului Kroll 2 nu e doar de dragul informării populaţiei. Este şi un pas în obţinerea sancţiunilor internaţionale contra demnitarilor ce au participat în această crimă”. Totodată, „este o chestiune de principiu, să fie clarificat absolut tot şi să fie pedepsiţi cei vinovaţi”. „Doar aşa pot fi prevenite alte acte de corupţie, şi mai devastatoare, pe viitor”, susţine deputatul.

Printre semnatarii documentului sunt Dumitru Alaiba, Vladimir Bolea, Igor Grosu, Radu Marian, Liliana Nicolaescu-Onofrei şi Dan Perciun.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite