Democratul Dumitru Diacov: „PD n-a spus că nu-l acceptă pe Vlad Filat la funcţia de premier. Anumite persoane au declarat asta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Democratul Dumitru Diacov. Foto: Adevărul
Democratul Dumitru Diacov. Foto: Adevărul

Dumitru Diacov, preşedintele de onoare al Partidului Democrat, este de părerea că Republica Moldova ar putea avea un nou Guvern în cel mult două săptămâni, dacă ar exista bunăvoinţă între liderii AIE. Deputatul mai spune că formaţiunea sa nu a spus că nu-l acceptă pe Vlad Filat la funcţia de premier.

„Câteva persoane au spus asta. Nu există încă o decizie a partidului în acest sens. Sunt posibilităţi să găsim candidaţi care să întrunească voturile celor trei partide. Văd anumite persoane la această funcţie, dar nu pot da nume pentru că sunt om serios. Din AIE, PLDM este partidul care trebuie să ne spună cum vede această situaţie. De fapt, depinde şi de reprezentanţii PLDM dacă doresc să găsească un compromis sau să fie principiali şi să meargă până la capăt“, a declarat Dumitru Diacov pentru „Adevărul“.

Parlamentarul susţine că a sperat „până în ultimul minut că se va găsi un compromis“.

„În PD au existat mai multe puncte de vedere. De exemplu, eu am încercat să contribui la găsirea unui compromis. Am avut mai multe discuţii cu ai noştri, şi nu doar. Acest lucru a fost interpretat drept o divergenţă, dar nu a fost aşa. Când partidul ia o decizie, trebuie să te subordonezi. Aşa am făcut. Până la urmă, rămân pe aceeaşi poziţie. Anticipatele sunt o mare problemă pentru Moldova. Dacă ar exista bunăvoinţă, în două săptămâni am putea avea un nou Guvern“, a adăugat politicianul.

Cât despre declaraţia liberal-democratului Vlad Filat care a declarat că a fost demis din funcţia de premier din cauza orgoliilor democratului Vlad Plahotniuc care a ocupat funcţia de prim-vicepreşedinte al Parlamentului şi a fost debarcat din prezidiul Legislativului cu votul PCRM-PLDM, Diacov a spus: „Nu vreau să vorbesc de orgoliile nimănui. Republica Moldova este o ţară mică avem mulţi politicieni cu orgolii. Cel mai rău e atunci când acestea depăşesc limitele“.

Democratul Dumitru Diacov a susţinut ieri moţiunea de cenzură înaintată Executivului de către comunişti, chiar dacă s-a vehiculat că deputatul, împreună cu alţi câţiva colegi, nu va vota susţine demersul PCRM. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite