Daniela Bodrug: Chirtoacă i-a spus lui Ghimpu că se va sinucide dacă vine CNA-ul după el VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, urma să fie reţinut în ziua de vineri, 28 aprilie, motiv pentru care edilul l-ar fi sunat pe unchiul său, liderul PL, Mihai Ghimpu, şi i-ar fi spus că se va sinucide în caz că organele de drept îl vor reţine şi pe el, în contextul arestărilor lui Nistor Grozavu şi Iurie Chirinciuc. Declaraţiile aparţin vicepreşedintelui Mişcării Populare Antimafie, Daniela Bodrug.

„Dorin Chirtoacă a fost îndreptăţit, după părerea lui, să-i ceară lui Mihai Ghimpu să-i rezolve această problemă de la Primărie, pentru că anume Mihai Ghimpu a fost cel care a inspirat hoţiile, care le-a coordonat, le-a încurajat şi care le-a supravegheat”, a afirmat Bodrug într-o conferinţă de presă la IPN.

În situaţia reţinerillor din săptămâna trecută, atât din cadrul Primăriei Chişinău cât şi de la Ministerul Transporturilor, vicepreşedintele MPA consideră că Dorin Chirtoacă nu-şi va duce mandatul de primar până la capăt.

„Acest lucru nu se va întâmpla din motivul că va fi demis printr-un referendum. Dorin Chirtoacă este în căutarea căilor de retragere de la Primărie”, a adăugat Daniela Bodrug.

Potrivit ei, acest fapt iar conveni lui Vlad Plahotniuc, care aşteaptă să-l înlocuiască pe actualul primar al Chişinăului cu omul său „cu care va controla procesul de organizare a electoratului pe Capitală. Un bazin foarte bun, foarte mare şi de folos lui Plahotniuc”.

În aceeaşi ordine de idei, Bodrug susţine că preşedintele PDM nu mai are nevoie de PL, „un partid răsuflat care nu a putut administra atâţia ani o Capitală”. Astfel, democratul va forma partide noi.

„Şi va aduce o altă formă care să mintă pe acest segment pentru a câştiga voturi pe partea dreaptă a eşichierului politic”, a precizat Bodrug.

Conform celor menţionate de Daniela Bodrug, motivul descinderilor ofiţerilor CNA din ultima vreme, dar şi a reţinerilor funcţionarilor de rang înalt, în contextul în care o parte dintre cei vizaţi sunt din PL, nu constă în faptul că în aşa mod Vlad Plahotniuc încearcă să-l convingă pe Mihai Ghimpu să voteze pentru sistemul uninominal de vot, ipoteză vehiculată în spaţiul public de la Chişinău.

Ea afirmă că Plahotniuc scapă de sub control statul capturat, nu mai poate controla în totalitate justiţia, iar de aici şi ar fi pornit reţinerile funcţionarilor care fac parte din guvernare. Toate acestea datorită memorandumului semnat cu FMI, dar şi Acordului de Asociere UE- Republice Moldova.

„Aceste arestări nu au nimic cu sistemul uninominal. Plahotniuc a început să piardă controlul asupta statului capturat, iar organele de drept din Republica Moldova încep să aibă o anumită autonomie instituţională şi mai ales în chestiuni ce ţin de deturnări de fonduri europene. Astfel, reţinerile CNA de săptămâna trecută depăşesc cadrul de relaţii Plahotniuc şi Ghimpu”, a notat Bodrug.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite