Corneliu Ciurea: O coaliţie între PSRM şi PDM se va constitui într-o formă sau alta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Plahotniuc si Igor Dodon

Expertul politic Corneliu Ciurea consideră că o coaliţie între Partidul Socialiştilor şi Partidul Democrat se va constitui, într-o formulă sau alta, chiar dacă există divergenţe de ordin ideologic şi politic între ele. În opinia sa, una dintre variante ar putea fi şi susţinerea de către cele două formaţiuni a unui Guvern tehnocrat.

Corneliu Ciurea spune că fie se va forma o majoritate dintre cele două fracţiuni, fie dintre o fracţiune şi o parte din altă fracţiune. Diferenţa majoră între aceste două formaţiuni este cea ideologică.

„Asistăm la iniţierea unor negocieri reale pentru că părţile au de împărţit o ţară în sensul în care orice negocieri de creare a unei majorităţi presupune inclusiv, pe lângă aplanarea conflictelor, o anumită reconciliere, implică şi un algoritm, o împărţire a funcţiilor, un târg. Toate aceste lucruri sperăm noi vor exista. Sensul acestor discuţii vizează crearea acestei coaliţii majoritare şi împărţeala. Cei din blocul ACUM vor cu totul altceva: votarea unor legi, impunerea unui punct de vedere ideologic imediat. De fapt, momentul politic impune o altă logică, una pragmatică, a strânsului mâinilor”, a declarat Corneliu Ciurea la emisiunea „Fabrika” de la PublikaTV.

Marţi, 2 aprilie, la invitaţia preşedintelui Igor Dodon, au avut loc discuţii ale şefului statului cu liderii Partidului Socialiştilor şi Partidului Democrat. Co-preşedinţii blocului ACUM au fost invitaţi şi ei la discuţii, dar aceştia nu au fost prezenţi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite