Băsescu: Le-am propus şi lui Ghimpu şi Timofti să fie preşedinţii României Mari, nu doar lui Voronin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a declarat că nu i-a propus numai lui Vladimir Voronin să fie preşedintele României Mari, dar şi lui Mihai Ghimpu sau Nicolae Timofti, spunându-le că în caz contrar Republica Moldova nu va adera niciodată la Uniunea Europeană.

Traian Băsescu a fost întrebat, la postul de televiziune „Naşul TV”, despre propunerea făcută lui Vladimir Voronin de a fi preşedinte al României Mari. „Da, aşa este, dar nu numai lui Voronin i-am spus. I-am spus şi lui Ghimpu când a fost preşedinte, şi lui Timofti. Aşa a fost exprimarea. Uite, facem România Mare. Tu ca să ai garanţia că Moldova fi integrată, până la alegeri, de bună-seamă, cu acordul Parlamentelor, cu norma votului Parlamentulelor  şi să luăm decizia asta, dar hai hotărăşte-te că voi n-o să intraţi în Uniunea Europeană  niciodată, lucru care este valabil şi acum”, a declarat fostul preşedinte al României.

În acelaşi timp, Traian Băsescu a adăugat că nu a spus public despre acest lucru pentru că era în funcţia de preşedinte. „Eu am spus tuturor demnitarilor moldoveni  că Republica Moldova are două variante: ori intră în Uniunea Europeană, ceea ce presupune costuri enorme şi nu au garanţia că vor intra vfreodată în UE, ori aleg drumul scurt care este unirea cu România.  Soluţia corectă ca Republica Modlova să atingă visulo european al unei părţi importante a populaţiei este unirea cu România”, a menţionat politicianul.

Amintim că Traian Băsescu a dezvăluit, pe 24 ianuarie, în cadrul unui eveniment dedicat Zilei Unirii Principatelor, că a discutat cu Vladimir Voronin despre unirea celor două state, propunându-i să fie preşedinte al României Mari.  

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite