Festival al produselor tradiţionale româneşti. 4.000 de porţii de mâncare vor fi împărţite gratuit pofticioşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maeştri bucătari vor găti pentru zălăuani FOTO Primăria Zalău
Maeştri bucătari vor găti pentru zălăuani FOTO Primăria Zalău

Prima ediţie a Festivalului Naţional Tradiţii şi Obiceiuri Româneşti la Zalău – "Cânt şi joc pe plai străbun" se anunţă a fi un regal culinar, în care maeştri bucătari se vor întrece în gătitul preparatelor tradiţionale.

Cârnaţi, jumări, caltaboş, maioş, coaste la grătar, pulpă umplută, gulaş, ciorbe, friptură la cuptor cu sosuri, ciolan la grătar, tochitură moldovenească, tocăniţe ardeleneşti sunt doar câteva dintre deliciile care vor încânta papilele gustative ale pofticioşilor la finalul acestei săptămâni, când va avea loc prima ediţie a Festivalului Naţional Tradiţii şi Obiceiuri Româneşti la Zalău – "Cânt şi joc pe plai străbun".

Evenimentul este organizat de autorităţile municipale, împreună cu Chef Adrian Szucs şi Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ şi se va desfăşura în parcarea adiacentă Primăriei Zalău.
Festivalul a debutat joi, 9 noiembrie, cu un atelier de creaţie organizat la Casa Municipală de Cultură, urmat de o expoziţie de pictură cu lucrările realizate de copiii de la Cercul de pictură "ZalăuArt". Vineri, 10 noiembrie, manifestarea va continua cu un concert al Fanfarei "Promenada" şi un spectacol susţinut de ansambluri folclorice din judeţele Sibiu, Mureş, Arad, Cluj, Maramureş şi Sălaj, pentru ca sâmbătă, 11 noiembrie, şi duminică, 12 noiembrie, publicul să poată urmări un spectacol de muzică şi dans.

Festivalul culinar îi va avea în centru pe maeştrii artei culinare - Adrian Szucs, Gianny Bănuţă, Iulia Drăguţ şi Radu Zărnescu, care vor oferi celor prezenţi, în mod gratuit, 4.000 de porţii pentru degustare, dar şi multe alte surprize.
"Deviza acestei prime ediţii constă în promovarea şi menţinerea patrimoniului culinar românesc, promovarea şi susţinerea unei alimentaţii sănătoase bazate pe utilizarea produselor locale de calitate şi promovarea produselor tradiţionale româneşti prin punerea în valoare a tehnicilor de preparare autentice", se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Vă mai recomandăm:

Comuna copilăriei premierului Cioloş vrea din nou în Guiness Book. Cum şi-au propus autorităţile să stabilească alt record mondial

Istoria sarmalei la români. Cum a ajuns preparatul alimentar patentat de turci să fie ridicat la rang de mâncare naţională

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite