Reţeta perfectă pentru o pastă de peşte delicioasă, gustarea potrivită şi la o masă rapidă, şi la o cină festivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasta de peşte FOTO: timisoaraonline.ro
Pasta de peşte FOTO: timisoaraonline.ro

Acest preparat diferă la gust şi textură de zacusca de peşte şi se păstrează foarte bine în cămară, la temperatura camerei.

Reţeta pentru pasta de peşte se prepară în aproximativ două ore şi este foarte simplu de realizat. Nu e nevoie de abilităţi deosebite de gospodină pentru a fi făcută, iar gustul e garantat.

Pasta de peşte

Ingrediente:

-    3 kg de peşte proaspăt (Novac sau orice fel de peşte care are mai puţin oase)
-    1 kg ceapă
-    1 kg morcov sau de gogoşari
-    Bulion după gust
-    Condimente (sare, boabe de pieper, foi dafin, ienibahar)
-    1/2 litru oţet
-    2/3 litru ulei

Preparare:
Se face o compoziţie formată din două părţi apă (un litru), o parte oţet şi una de ulei care sepune la fiert. Se adaugă o lingură de sare, boabe de piper şi ienibahar şi foi de dafin. Când dă în clocot se pune la fiert peştele tăiat în felii mari. Se fierbe aproximativ 15 minute după care se scoate la răcit, se îndepărtează oasele şi se dă prin maşina de tocat.

Separat se pune ceapa tocată la călit, se adaugă morcovul dat prin răzătoare peste care se adaugă o linguriţă cu sare. Reţeta se poate face şi fără morcov dar acesta va da preparatului final un gust mai dulce fără a adăuga zahăr. Mocovul poate fi înlocuit cu gogoşari tăiaţi felii (tot un kilogram). Când legumele s-au înmuiat se dă compoziţia deoparte şi după ce s-a răcorit se dă prin blender sau maşina de tocat.

Se amestecă peştele cu legumele şi se pune din nou la fiert. Când este aproape gata se adaugă bulion după gust (200-300 grame). Dacă scade prea tare compoziţia se poate adăuga câte puţin din supa care a rămas de la fiertul peştelui.

Pasta de peşte se pune în borcane şi pentru a putea fi păstrată peste iarnă trebuie sterilizată. Este o gustare delicioasă şi săţioasă care poate fi servită ca aperitiv şi la mesele festive.

Citeşte şi:

Secretul minciunelelor moldoveneşti, gogoşile delicioase gătite ca pe vremea bunicii

Reţetă delicioasă de ketchup moldovenesc. Cum se prepară sosul picant şi bun de-ţi lingi degetele

Reţeta pentru lapte de pasăre, faimosul desert franţuzesc al bunicilor care este gata în doar o jumătate de oră

Cum să prepari cei mai buni papanaşi moldoveneşti „ca la mama acasă“. Secretele unui desert delicios, gata în doar 15 minute

Cea mai bună reţetă pentru colţunaşii moldoveneşti. Cum se prepară desertul delicios de pe vremea bunicii

 

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite