Bunicuţa de 80 de ani aflată la un pas de puşcărie fiindcă s-a apărat de bărbatul care a încercat s-o violeze: „L-am bătut cu cizmele-n cap până n-am mai putut“

Bunicuţa de 80 de ani aflată la un pas de puşcărie fiindcă s-a apărat de bărbatul care a încercat s-o violeze: „L-am bătut cu cizmele-n cap până n-am mai putut“

Profira Angheluţă la instanţă

O bătrână de aproape 80 de ani din judeţul Vaslui este judecată de magistraţii Tribunalului Vaslui după ce a omorât în bătaie un bărbat care a vrut să o violeze.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acuzată de lovituri cauzatoare de moarte, bătrâna a fost cercetată şi trimisă în judecată în stare de libertate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Profira Angheluţa a relatat judecătorilor Tribunalului Vaslui despre cum a ajuns să-l omoare în bătaie pe bărbatul care ”s-a dat” la ea, profitând că fiul bătrânei nu era acasă.

”Mi-a fost frică, domnule judecător. L-am apucat de cap şi l-am tras afară din casă. A căzut pe scări şi l-am bătut cu cizmele în cap”, a declarat bătrâna completului de judecată.

”Cam cât timp a durat această luptă”, a interogat-o judecătorul. ”Credeţi că eu m-am gândit atunci cât durează? L-am bătut cu cizmele până nu am mai putut. Acum îmi pare rău, eu nu am vrut să moară. Dar ce puteam să facă dacă el a început să se dea la mine, să mă pipăie. I-am cerut să plece din casă, dar el a tăbărât peste mine. Ce puteam face?”, şi-a continuat bâtrâna declaraţia. 

Victima bătrânei de 80 de ani a fost un bărbat de 56 de ani, din satul Protopopeşti, comuna Tăcuta, prieten cu fiul victimei, iar crima a vut loc pe 31 octombrie 2015. 

Fiul bătrânei a mers cu prietenul său în pădure să culeagă bureţi. La întoarcere cei doi bărbaţi au cumpărat o sticlă de bere, pe care au consumat-o împreună acasă la bătrână împreună cu încă un vecin. La un moment dat, fiul bătrânei a mers să cumpere o sticlă cu vin, iar celălalt vecin a plecat acasă. Cum bărbatul de 56 de ani se afla într-o stare avansată de ebrietate, bătrâna i-a cerut să plece acasă, însă acesta a refuzat, aşteptându-şi prietenul să revină cu sticla.

Voia să nu se mai ridice de la pământ să o atace din nou

”Inculpata arătat că, după plecarea fiului său, victima a început să o pipăie şi să o tragă de fustă. Ea i-a spus să o lase în pace, însă victima a continuat. A început apoi să tragă şi mai tare de haine lovind-o pe inculpată cu pumnii în piept şi prinzând-o strâns de mâna stângă. În momentul în care a lovit-o cu pumnii în piept, inculpata a căzut la pământ, după care s-a ridicat şi a ieşit în curte pentru a striga după ajutor. După ea a ieşit şi victima. Acesta fiind într-o stare avansată de ebrietate, s-a împiedicat de pietrele din curte şi a căzut la pământ. Atunci inculpata a profitat de situaţie, a mers la victimă, i-a smuls părul din cap, după care a început să o lovească cu picioarele peste cap şi peste corp. A precizat că voia să nu se mai ridice de la pământ şi că nu a vrut să îl omoare”, se arată în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. 

Bărbatul de 56 de ani a fost găsit inconştient în faţa casei de fiul bătrânei, care a sunat la 112. Cadrele medicale sosite la faţa locului au constatat însă decesul victimei.

Pentru fapte sale bătrâna riscă acum între 6 şi 12 ani de închisoare.

citeste totul despre: